Меркел: Трябва ни още време, за да преодолеем шока от Brexit


Меркел: Трябва ни още време, за да преодолеем шока от Brexit
Снимка: Getty Images/Guliver

2761

Нужно е повече време, за да се преодолее шокът от референдума във Великобритания. Сегашният момент е вододел за европейската политика. Това заяви германският канцлер Ангела Меркел по време на посещението си в естонската столица Талин, предаде Bloomberg.

„Ние започнахме един т. нар. процес по разглеждане, за да определим кои области трябва допълнително да развием като приоритетни“, заяви канцлерът.

Визитата на Меркел е част от източноевропейската й обиколка, целяща да събере мнения преди срещата на върха на страните от ЕС, без Великобритания, на 16 септември в словашката столица Братислава. След Талин тя ще посети Прага и Варшава, преди да се завърне в Берлин. Канцлерът планира да проведе разговори с 12 европейски лидери в рамките на следващите 48 часа. Сред тях е и българският премиер Бойко Борисов.

Според Меркел британският референдум е бил „вододел в успешното развитие" на европейската интеграция. „Смятам, че можем да се справим с решението на Великобритания, но ще трябва да работим упорито, за да го направим“, допълни тя.

Канцлерът също така отново повтори, че докато Великобритания не подаде официално молбата си за излизане от съюза, не може да бъде даден отговор на въпроса какви ще бъдат нейните отношения с ЕС. По думите ѝ останалите членки на организацията имат много неща за обсъждане, така че да остане време на Лондон да реши какви връзки да установи с Брюксел.

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички