4 съвета за избор на водопроводчик за ВиК услуги


4 съвета за избор на водопроводчик за ВиК услуги
Снимка: iSTOCK

2217

Едва ли има домакинство, което не се нуждае от добър водопроводчик под ръка. В наши дни е изключително важно да имаме контакт с фирма за ВиК услуги, която да се отзове бързо при повикване. Проблемите с водопровода и канализацията са много, така че често се налагат ремонтни дейности. Ето защо ще Ви дадем 4 съвета за избор на водопроводчик, които трябва да прочетете внимателно, преди да платите на някой да работи с тръбите и каналите в дома ви.

1 – Не гледайте цената, а качеството

При всички положения ще откриете предложения за евтини ВиК услуги, които ще Ви изглеждат примамливо. Тук обаче се крие уловката. Обикновено водопроводчиците, предлагащи отпушване на канали или смяна на щрангове за малко пари, не вършат добра работа. Те предлагат некачествени материали и се бавят много време, за да завършат дадената задача. От вас се изисква да потърсите качествени ВиК услуги, за да бъдете спокойни за утрешния ден.

2 – Проверете няколко оферти

Днес ставаме свидетели на представители на домакинства, които бързат да се хванат за всяка срещана оферта за смяна на щрангове. Да, наистина проблемът с тръбите би могъл да стане много голям, ако не се действа бързо, но пък не бива да бъдете първични. Имайте предвид, че някои фирми за ВиК услуги, могат да Ви предложат по-ниска цена за смяна на щрангове, както и да отправят пред Вас и съкооператорите оферта за масова подмяна на амортизиралите тръби. В случай, че повече ваши съседи се възползват от услугата, то тя ще струва в пъти по-евтино.

3 – Търсете мнения за ВиК услуги в интернет

Най-добрите бригади предлагащи ВиК услуги имат своите сайтове. Имената на фирмите за познати на много хора, тъй като са ги използвали. В интернет можете да прегледате клиентски мнения, за да имате предвид, какво качество ще Ви предложат дадените водопроводчици. При положение, че повечето отзиви са отрицателни, то тогава няма смисъл да плащате на този изпълнител. Коментари могат да се открият също по форуми, социални мрежи и блогове.

4 – Потърсете аварийни ВиК услуги

Истинските професионалисти могат да Ви предложат и аварийна помощ – 24/7 при проблеми с водопровода и канализацията. Така например, ако тръбите се спукат нощно време, което може да причини наводнения у съседите, фирмата ще дойде на вашия адрес, за да предотврати по-сериозни последици. Добра идея е да имате телефона на такива водопроводчици, тъй като никой и никога не е застрахован от тежки аварии с остарелия и изгнил тръбопровод.

Още от Потребителски стоки и услуги


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички