80 проекта влизат в надпреварата за BAPRA Bright Awards 2013


80 проекта влизат в надпреварата за BAPRA Bright Awards 2013
Снимка:

7975

80 проекта на 20 агенции, 6 компании и сдружения се борят за призове в тазгодишното издание на BAPRA Bright Awards. Броят поставя абсолютен рекорд в историята на най-престижния PR конкурс у нас. За сравнение, миналата година подадените заявки за участие са били 67. Победителите ще станат известни на 16 април по време на специална церемония по награждаването им.

„Рекордният брой заявки за участие в BAPRA Bright Awards тази година затвърждава позицията на конкурса като най-реномираното комуникационно състезание у нас и показва, че PR браншът се съживява и все повече компании инвестират в комуникации”, сподели Александър Дурчев, председател на БАПРА за 2011 – 2013г.

Най-оспорваните категории от общо седемте в конкурса тази година са „Кампания за устойчиво развитие”, събрала 21 заявки, следвана от „Иновативна кампания” с 16, „Комуникационна кампания на годината” и „Специално събитие” с по 13 конкуриращи се проекта. В категория „Кампания, реализирана от вътрешен PR отдел” за награда ще се борят 8 кандидата, а за престижния приз „Агенция на годината” – 6 участника. Претендентите в най-новата категория „Комуникационна кампания в публичния сектор” са 3-ма.

Всички проекти ще бъдат оценявани от изцяло международно 18-членно жури начело с Франсис Ингхам, изпълнителен директор на ICCO и генерален директор на Британската PR консултантска асоциация (PRCA). Сред останалите членове на журито са и Джон Сандърс, регионален президент на Fleishmann-Hillard за Европа, Средния Изток и Африка и известен интернационален експерт в PR областта; Александър Кордейро, член на управителния съвет на IPRA и два поредни мандата председател на борда на Португалската асоциация на комуникационните и PR агенции; Кристоф Жинисти, президент на IPRA за 2013г.

Утвърден като единствения у нас конкурс, който цели развитието и популяризирането на постиженията в сферата на комуникациите, BAPRA Bright Awards 2013 е уникална инициатива, която дава възможност на българските PR специалисти да бъдат сред тези, които водят и формират комуникационния пазар в Европа. Цялата информация за конкурса може да откриете на www.bapra.bg/2013.

Повече за БАPRА: Българската асоциация на PR агенциите (БАПРА) е създадена PRез 2001 г. като представител на най-авторитетните компании за комуникационни услуги на пазара в България. За изминалите 11 години БАПРА допринася за повишаването на етичните стандарти и професионализма в сферата. Всички компании, които членуват в асоциацията, приемат Етичния кодекс, гарантират прозрачна и почтена дейност, висок професионализъм и лоялно отношение, както към клиентите, така и към своите колеги. Повече информация за асоциацията можете да намерите на www.bapra.bg

Още от Потребителски стоки и услуги


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79995
  • GBP
    1
    2.27819
  • JPY
    100
    1.1619
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички