Alibaba с рекордни продажби за ден


Alibaba с рекордни продажби за ден
Снимка: Getty Images

2748

Китайският електронен гигант Alibaba разпродаде стоки за рекордните 14,5 млрд. долара в последните 24 часа, предаде ТАСС.

Цифрата е предварителна, но тя вече е станала нов рекорд за дневните продажби в интернет. Поводът за най-големите разпродажби в света е „Денят на самотните сърца”, който китайците празнуваха вчера. По традиция на този ден се правят огромни разпродажби, от които всяка година се достигат печалби от около 10 млрд. долара.

Alibaba проведе първата си такава разпродажба на 11 ноември 2009 г. Сумата на продадените стоки надмина и приходите от „черните петъци” в САЩ през последните пет години.

Според основателя и главен изпълнителен директор на Alibaba Джак Ма цифрите показват само една малка част от големия потенциал, който се намира в потреблението на вътрешния пазар на Китай. "Средната класа в Китай е около 300 милиона души. Ние смятаме, че в следващите 15 години тази цифра ще бъде 500 милиона души, което ще създаде по-голямо търсене на качествени стоки и ще даде тласък на икономическия растеж”, увери той.

Alibaba е китайска компания, работеща в областта на електронната търговия. Групата има своя собствена електронна система за плащане Alipay и притежава най-големите онлайн магазини „Taobao” и „AliExpress”.

Първичното публично предлагане на компанията на нюйоркската фондова борса беше през септември 2014 г., което се записа като най-голямото IPO в историята, привличайки 25 милиарда долара.

Още от Потребителски стоки и услуги


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички