Amazon с нова услуга за доставки


Amazon с нова услуга за доставки
Снимка: Getty Images

3456

Гигантът в онлайн търговията Amazon експериментира с нова услуга за доставки, с която има за цел да направи повече продукти достъпни за безплатна доставка в рамките на два дни и да облекчи препълнените ѝ складове, твърдят двама източници, запознати с плановете на компанията.

Това ще помогне на онлайн търговеца да навлече по-дълбоко в бизнеса на нейни дългогодишни партньори като United Parcel Service и FedEx, пише Bloomberg.

Услугата е стартирана преди две години в Индия, а Amazon я рекламира бавно и на американските търговци на дребно, подготвяйки се за национална експанзия, твърдят източниците, пожелали анонимност, тъй като информацията за проекта в САЩ е конфиденциална.

Amazon нарича проекта Seller Flex, допълва един от източниците. През тази година са започнати тестове на услугата в щатите по Западното крайбрежие, а по-голямо разширяване е планирано за 2018 г., твърдят източниците. Amazon отказва да коментира темата.

Компанията ще съблюдава взимането на пакетите от складовете на трети страни, продаващи стоки в Amazon.com, и доставката им до домовете на потребителите - работа, която обикновено се поверява на UPS и FedEx.

Amazon все пак може да продължи да използва тези доставчици, но компанията ще решава как един пакет да се изпраща, вместо да оставя този въпрос на продавача.

Още от Потребителски стоки и услуги


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички