Amazon ще открие 100 000 нови работни места в САЩ


Amazon ще открие 100 000 нови работни места в САЩ
Снимка: iStock/Guliver

2878

Американската компания за онлайн търговия Amazon възнамерява да открие 100 000 нови работни места в САЩ. Това ще се случи в следващите 18 месеца, гласи официално съобщение, цитирано от Reuters.

Новообявените работни места са насочени към широк кръг от потенциални кандидати - от неквалифицирани кадри до такива от академичните среди. „Инженерите и разработчиците на софтуер са също толкова важни, колкото и младите специалисти и стажанти“, се казва в съобщението на компанията. „Тези нови възможности за работа са отворени за хора от цялата страна и с всякакъв вид опит, образование и умения".

Amazon инвестира много в своите складове, така че да може стоките да са по-близо до потребителите, а тя да извършва доставките по-бързо и по-евтино.

Изпълнителният директор на компанията Джеф Безос обяви, че концернът възнамерява да открие нови логистични и клиентски центрове на територията на цялата страна. В тези центрове щяло да възникнат много работни места - от Флорида до Тексас и Калифорния, като ще бъдат ключ към изпълнението на обещанието на Amazon към абонатите на нейната програма за лоялни клиенти Amazon Prime за доставки в рамките на два дни. Именно това дава голямо предимство на гиганта пред конкурентите му.

 

Още от Потребителски стоки и услуги


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички