Българите купуват все повече минерална вода и газирани напитки


Българите купуват все повече минерална вода и газирани напитки
Снимка:

613

Производителите на минерална вода и газирани безалкохолни напитки у нас имат поводи за радост – оказва се, че в последните месеци продажбите на тези продукти у нас бележат ръст. За сметка на това българите все по-рядко купуват натурални сокове, съобщава БТВ.

За съжаление България е сред държавите в Европа с най-ниска консумация на 100%-ви сокове и нектари. И тази негативна тенденция не може за поредна година да бъде преодоляна”, коментира Жана Великчова от Асоциацията на производителите на безалкохолни напитки.

Над една трета от всичко, което българите са изпили през първите шест месеца на годината, са газирани напитки. Все пак най-голям ръст на потреблението има при водите. До края на юни са изконсумирани 300 млн. литра бутилирана вода. Сега е бумът на продажбите й, който се обуславя и от летните горещини.

От средата на юли вече започна един хубав сезон. Всички производители на вода гледат прогнозата и се надяват да е топло и през септември”, обясни Мая Герасимова, която работи като маркетинг директор във фирма за бутилирана вода.

Производителите на безалкохолни напитки отчетоха ръст в продажбите през летните месеци, след като през последните пет години секторът вървеше надолу. Данните са знак за излизане от кризата, коментират от бранша.

  • Етикети:

Още от Потребителски стоки и услуги


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички