Domaine Peshtera завладява позиции по целия свят


Domaine Peshtera завладява позиции по целия свят
Снимка:

433

Винария 2012 за двадесета година стана повод водещи дистрибутори от цял свят да дойдат в България, за да се срещнат със своите дългогодишни партньори и да проучат тяхното развитие.

Освен за новости в портфолиото им, международните пристигнаха, за да проследят и резултатите от първите международни дегустации, организирани в рамките на изложението.

Причина за интереса им е строгото и прецизно международно жури, което се сформира, за да оцени достойнствата на вината ни по множество критерии. Качествата и многобройните отличия на вината ни прославят България по целия свят. Името на страната ни говори не само за надежден произход, но и за отлични показатели на гроздовите напитки.

Така например на изключително големи и развити пазари, като Хонг Конг, Китай и Япония, вината на лидера в бранша у нас изпреварват по пазарен дял немски, чилийски и френски вина. Освен качествата им, за имиджа на България пред света допринасят и множеството международни титли, които печелят.

Тази година в надпреварата за медали и Златен Ритон се включиха 322 вина и 72 ракии с търговски марки от магазинната мрежа на над 30 винопроизводители. Сред тях отново най-ярко се откроиха ракиите и вината на лидера в бранша Винпром Пещера.

Серията Domaine Peshtera стана безспорен фаворит на членовете на международното представително жури и бе отличена с най-престижната титла Златен Ритон 2012. В категорията на високоалкохолните напитки за десета поредна година се открои лидера по пазарен дял „Пещерска гроздова”.

Винария 2012 доказа, че българското винопроизводство по нищо не отстъпва на световното, дори напротив. Доказателство за това бяха отличните оценки на журито, което при сляпа дегустация изведе български вина като Domaine Peshtera и Villa Yambol на предни позиции и им даде повече оценки от вина на традиционни чуждестранни производители.

Друго неоспоримо доказателство са едни от най-престижните международни конкурси и дегустации като Vinalies Internationales 2012 и Chardonnay du Monde 2012, които през изминалата седмица отличиха с редица медали наложените български вина.

Водещи продукти като „Пещерска гроздова”, мастика Пещера и вино Domaine Peshtera са търсени и наложени на огромни пазари като Русия, Италия, Канада, Германия и много други страни. От 2007 до края на 2011 г. износът на най-големия в бранша Винпром Пещера е отбелязал над 108% ръст, но вече има сключени десетки договори за износ, които гарантират значително покачване на този процент до края на настоящата година.

По традиция изпълнителният директор на Винпром Пещера Иван Папазов използва високия международен интерес към компанията, за да представи ексклузивно новите сортове Domaine Peshtera Мавруд, Каберне Фран, Сира и Розе. Те ще бъдат официално пуснати в търговската мрежа през пролетта, но заявки за износ вече са подали представители на над 10 водещи дистрибуторски вериги от САЩ, Русия, Европа и над 20 ключови за България партньори.

 

  • Етикети:

Още от Потребителски стоки и услуги


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички