Fonterra се извини за бактерията, причиняваща ботулизъм


Fonterra се извини за бактерията, причиняваща ботулизъм
Снимка:

590

Новозеландската компания Fonterra, която е един от най-големите производители на млечни продукти в света, официално се извини за това, че в продуктите й бе открита бактерия, причиняваща ботулизъм, предаде „Фокус”. Компанията обаче отхвърли обвиненията на премиера на Нова Зеландия Джон Кей, че е забавила разпространението на информацията за проблема.

„Най-искрено се извиняваме на засегнатите хора”, заяви директорът на млечния гигант Тео Спиърингс на пресконференция в Пекин, настоявайки, че компетентните органи са били известени за по-малко от 24 часа след откриването на проблема.

Хиляди млечни продукти с марката Fonterra за деца бяха изтеглени от търговските вериги в няколко страни, сред които и Китай, след като в тях беше открита бактерия, която може да причини ботулизъм. Предполага се, че бактерията е попаднала в продуктите от мръсна тръба, през която те са преминавали.

„Напълно разбираме притеснението на родителите. Те имат пълното право да знаят, че храната, която купуват, е безопасна”, добави Спиърингс, като заяви че оттук нататък Fonterra ще въведе като предпазна мярка строги тестове на всички продукти, които излизат от Нова Зеландия.

Fonterra е не само сред най-големите компании в индустрията, но е и най-големият износител на млечни продукти в света. Близо 80% от млечните стоки в Китай се внасят именно от Нова Зеландия.

  • Етикети:

Още от Потребителски стоки и услуги


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79995
  • GBP
    1
    2.27819
  • JPY
    100
    1.1619
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички