Компанията, която третира служителите си като кралски особи


Компанията, която третира служителите си като кралски особи
Снимка:

2020

'King Arthur flour' („Брашното на крал Артур“) винаги е правила нещата по малко по-различен начин от обичайното. 225-годишната компания става притежание на своите служители през 1996 г. В момента има трима изпълнителни директори – един с ресор финанси, друг с ресор маркетинг и трети, които се занимава с човешките ресурси. Предлага на работниците безплатна храна. Стресът сред тях пък е значително по-нисък от средното в други предприятия. А печалбите на компанията за 2014 г. са над 100 млн.долара – ръст от 5,4% за година. Как се случва това?

Според компанията успехът е в резултат от фокуса върху доброто отношение към служителите, пише Inc.com. Такъв фокус има още от времето, когато е била семейна фирма, продължава да се поддържа и след като се превръща в корпорация.

Политиките на 'King Arthur flour' не са само на думи. Работниците ѝ могат да си споделят задълженията, имат изцяло гъвкаво работно време и възможности за работа от вкъщи, 40 часа платен доброволен труд на година, безплатни професионални курсове. Покриват се разходите им за здравни грижи и за грижи за децата. Ако някой служител реши да ходи на терапия за отказване на тютюнопушеното например, за нея също се отпускат фирмени пари. По-ниско платените служители получават хранителни продукти. В офиса има безплатен фитнес с уроци по различни спортове, както и места за забавление, джаги и др. Предлагат се и множество интересни обедни семинари.

А какви ще бъдат следващите 225 години за 'King Arthur flour'? “Едва ли можем да предположим в каква бизнес среда ще се намираме и ще бъдем ли конкурентни, но едно е сигурно – служителите и професионалната ни култура винаги ще бъдат в центъра на това, което правим“, заявява финансовият изпълнителен директор Ралф Карлтън.

Още от Потребителски стоки и услуги


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.8056
  • GBP
    1
    2.27846
  • JPY
    100
    1.16121
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички