Лекуват „болестта на сградите”


Лекуват „болестта на сградите”
Снимка:

13868

Система за пречистване на въздуха лекува съвременната „болест на сградите”. Системата се нарича Therapy Air Ion и е на Zepter. Състои се от 5 филтъра (антистатичен, антибактериален, ХЕПА, антиалергичен, филтър с активен въглен) и йонизатор (генератор на отрицателни йони). Премахва прах, вируси, бактерии, алергени, химически вещества, тютюнев дим, неприятни миризми и др. Може да се използва където човек работи, учи или прекарва свободното си време – офиса, дома, фитнеса, детската градина. Може да се постави на пода, на бюрото, в шкафа; може дори да се закачи като картина на стената.  

Според независими изследвания Therapy Air Ion генерира около 220 000 йона на см3. Само въздухът в най-здравословна околна среда има повече от 100 000 йона на см3 (например при големи водопади, какъвто е Ниагарският).

През последните 20 години епидемиолозите наблюдават повишен брой хора, страдащи от неизвестна болест с разнообразни прояви - упорита кашлица, слабост и умора, дихателни инфекции, дразнене и увреждане на лигавицата (очи, нос, гърло, бронхи), неврологични симптоми (главоболие, умора, тревожност, липса на концентрация), астма и увреждане на белите дробове, алергични кожни реакции, отслабена имунна система. Болестта трае с години. Първоначално причината за възникването й не е открита; много лекари смятат, че това са прояви на грип. Впоследствие обаче се установява, че симптомите на заболяването изчезват, когато болният сменя жилището или работното си място. Така учените постепенно откриват, че престоят в едно и също помещение за по-дълго време отключва заболяване, което дотогава е неизвестно – т.нар. „синдром на болната сграда”.

Според Световната здравна организация около 60% от сградите предизвикат това заболяване. Над 20% от служителите признават, че работоспособността им спада само защото работят в такива сгради. За съжаление, в повечето случаи хората не знаят, че живеят или работят в „болни сгради”. Една от причините за заболяването е в строителните и изолационни материали, използвани при построяването на сградите, както и в климатичните системи, PVC подовете, пластмасовите или мебелите от фибро стъкло, модерното офис оборудване – все източници на токсични субстанции. От друга страна, променен е и съставът на праха и другите замърсители във въздуха – той не е такъв, какъвто е бил преди 20 или 50 години.

За да се преборят с „болестта на сградите” експертите съветват да се прекарва повече време на въздух, богат на отрицателни йони, или в помещения с йонизатори, с висока концентрация на отрицателни йони  (здравето ни страда, когато е изложено на положителни йони, и се благоприятства от отрицателните). Според различни изследвания, нивото на токсични субстанции във въздуха на затворените помещения е 4-10 пъти, а понякога дори 100 пъти по-голямо от това навън. Ние прекарваме до 90% от времето си в затворени помещения. „Therapy Air Ion всъщност е за всеки, независимо дали е здрав или болен. Здравите са по-малко предразположени към заболявания, а болните оздравяват по-бързо”, заключават от „Цептер-България”.

Още от Потребителски стоки и услуги


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички