Полезни съвети при избора на тенис маса и хилки за тенис


Полезни съвети при избора на тенис маса и хилки за тенис
Снимка:

6965

Тенис на маса или пинг-понг е един от най-популярните спортове в света. Освен забавен начин да прекарате следобед със семейството или с приятелите си, той предлага и изненадващо големи ползи за здравето. Този спорт подобрява координацията и рефлексите, поддържа Ви в добро здраве и Ви създава много социални контакти.

Преди да се впуснете в тази толкова приятна и полезна игра, уверете се, че имате всичко, което Ви е необходимо: тенис маса, мрежа, топчета и хилки за тенис.

Как да изберем подходяща маса за пинг-понг?

Подходящиия избор на тенис маса е много важен.

Моделите, които се предлагат на пазара, се различават по своята конструкция, дебелина на плота, технология за изработка на плота, размер и тегло.

Когато избирате тенис маса, е добре да се съобразите с това, че е необходимо достатъчно пространство не само за нея, но и за играчите, тъй като в този спорт движенията са доста. Страхотен избор са тенис масите, които се сгъват. Те не заемат много място и са подходящи за по-тесни пространства.
Друг важен фактор е дали ще играете навън или на закрито. Има разлика в материала, от който са изработени тенис масите. Тези, които са предназначени за игра на открито, са по-устойчиви на атмосферни условия, имат защита от UV и специално покритие, и няма проблем да ги държите навън.

Хилките са още един важен аксесоар, без който няма как да практикувате този спорт. Изберете най-подходящите за Вас, според това дали сте начинаещи или по-напреднали играчи. Различни модели хилки за тенис, които се предлагат, се различават по своя размер, цвят и материал, от който са направени. Изборът е много важен, за да може да се насладите на удоволствието от играта и от крайния резултат, разбира се!

Как да направим правилния избор?

На първо място хилките за тенис трябва да са Ви удобни и в никакъв случай да не са тежки. Нека докато практикувате този спорт, се чувствате приятно и се забавлявате!

Ако сте начинаещи в този спорт, препоръчваме Ви да изберете традиционна 27-инчова дълга хилка за тенис. Важно е да знаете, че колкото по-дълга е, толкова по-голяма е скоростта на лоста, което дава повече сила на изстрела.
Изберете дръжка, която Ви пасва добре, за да Ви е удобно и приятно, докато играете.

Нека да разберем и защо тенисът на маса е най-добрият спорт в света:

  • Подобрява координацията между ръцете и очите. Интензивната игра на пинг-понг стимулира умствената бдителност и концентрацията, а също така развива умствената острота.
  • Подобрява рефлексите. Фините мускулни движения в тялото се подобряват поради късото разстояние и бързия ход на играта.
  • Полезен е за ставите. Този спорт е идеалният избор за хора, които са претърпели операция на коляното, имат проблеми с гърба или глезените.
  • Изгаря калории. Практикувайки го, лесно и забавно ще изгорите натрупаните калории.
  • Поддържа мозъка Ви в отлично състояние. Неслучайно тенисът на маса е определен за „най-добрият мозъчен спорт в света“. Той е чудесен за координация на очите и рефлексите.

Още от Потребителски стоки и услуги


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички