Пране на килими в София: Къде да намерим професионална фирма


Пране на килими в София: Къде да намерим професионална фирма
Снимка: iStock/Guliver

5441

Намирате се в София? Имате килими? Те имат нужда от пране а на вас не ви се занимава, нямате време или силите? Звучи сякаш имате нужда от професионалните услуги на специализирана фирма за пране на килими в София.

За какво да следим когато търсим фирма за пране на килими

Основният атрибут на една доверена фирма за пране на килими като TeamClean.bg е тяхната способност за консистентност на резултатите, без значение проблема. Имате старт и мръсен килим, който не е пран от 5 години? Няма проблем. Детето изяло сок от нар и сега има червено петно по вълнения килим? Няма проблем.

Това от което се нуждаете е сигурност, а логистиката по изпирането я оставете на фирма като Team Clean. Те имат повече от 15 години опит в тази сфера, като са на чело и непрекъснато въвеждат нови и иновативни подходи в България като тяхната машина за пране на килими.

Какво друго трябва да знаете за вашата фирма за пране на килими

Освен опит и консистентност, те трябва да са лоялни, професионални и реално да доставят това, което обещават. Друг важен психологичен фактор при избора е цената – всички бихме предпочели, ако цената беше ниска, но реалността е, че експертизата струва повече от лаишкия труд.

Друг е моментът, че машинното пране, с каквото разполагат фирми като Team Clean, значително уравновесява цената на подобна услуга, най-често струвайки повече за фини тъкани като коприна.

Специално третиране на специални килими

Ако притежавате килими, чиято сантиментална стойност е много по-голяма от пазарната им, то вие най-вероятно бихте искали възможно най-доброто третиране за тях. Това третиране е специализираното машинно пране, което взима предвид следните фактори:

  • Възраст на килима;
  • Състояние;
  • Ниво на замърсяване;
  • Кога последно е пран;
  • От какво е направен;
  • Има ли наранявания по него.

След всичко това, килима се взима от ваш адрес и се подлага на специализирано чистене, което е насочено директно към частен профил.

Ако килимът е по-чувствителен към топлина поради съдържанието на коприна, вълна или други материали, тогава се подхожда към него по начин, които ще достави най-добрите резултати без да наранява.

Прането изисква механично третиране с четка, която разрошва космите, но при коприната четката е сменена с по-мек вариант, а оборотите на барабана се намаляват.

Препаратите, които се ползват също се избират въз основа наличната мръсотия и тъкани, като тяхната алкидност е от огромно значение, тъй като ще се отрази на здравината на текстила.

В комбинация с четките, топлината и препаратите, килима се обработва цялостно от всички страни, включително отдолу, което е от значение за здравината на подложката. Тя все пак държи всичко заедно, а набивате на мръсотия в нея има негативен механичен ефект, което отслабва връзката й с космите по-горе.

Как професионалистите защитават вашите килими

Защита на един килим след изпиране е също толкова важна част, колкото е и самото чистене. Този процес се случва посредствено след последното изплакване и заема формата на центрофугиране и следващо бавно изсушаване в топла стая.

Там нежно затоплен въздух обгръща всички страни на килима и отнема влагата постепенно, за да се избегне стрес. Килима се ароматизира и пакетира по удобен за разгъване начин – получавате продукта като нов, сякаш току-що закупен от магазина.

Ако търсите доверена фирма за пране на килими в София, един истински лидер, то най-вероятно ще го намерите в лицето на TeamClean.bg.

Още от Потребителски стоки и услуги


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички