Рекордни онлайн продажби в САЩ през Черния петък


Рекордни онлайн продажби в САЩ през Черния петък
Снимка:

471

Американските купувачи са харчили усилено онлайн в Черния петък, надвишавайки за първи път прага от един милиард долара от онлайн продажби за един ден, съобщиха аналитици и сайтове за продажби.

Четирите дни почивка около Деня на благодарността са началото на празничния шопинг сезон в САЩ и Черният петък е смятан за критичен ден.

Разходите на потребителите съставляват над две трети от американската икономическа дейност. Така че краткият, но най-натоварен сезон на продажбите на потребителски стоки има огромно значение за американската икономика за цялата година, коментира АФП.

Тази година онлайн купувачите са похарчили цели 1,042 милиарда долара, надвишавайки приходите от Черния петък миналата година с цели 26%, съобщи консултантската компания Comscore. Общо 57,3 милиона американци са посетили онлайн сайтове за продажби в Черния петък, което е с 18% повече спрямо предишната година, съобщи компанията. Най-посещаваният сайт за продажби в този ден е бил Amazon.com.

Друго изследване на IMB Benchmark Digital Analytics установи увеличение с 21% на интернет продажбите с увеличение най-вече на поръчките на мобилни телефони и таблети. Новият рекорд обаче може да се задържи за много кратко време. Наред е "Кибер понеделникът", денят, когато американците се връщат на работа и сайтовете за продажби започват големи промоции за привличане на още купувачи.

"Според нормите, които наблюдавахме в последните три години, понеделникът след Деня на благодарността трябва да е най-натовареният за покупки ден от сезона с продажби, достигащи 1,5 милиарда долара и дори още повече", съобщи компанията, анализираща продажбите на дребно, ShopperTrak.

Общо в четирите почивни дни американските купувачи са похарчили 59,1 милиарда долара, повишение с 13% в предишната година, съобщи Националната федерация за продажби на дребно.

Американските потребители са похарчили средно 423 долара този уикенд спрямо 398 долара миналата година. Федерацията обаче не промени прогнозата си за празничния шопинг сезон в САЩ като цяло, предвиждайки увеличение с 4,1% на годишна основа, като отбеляза, че потребителите остават предпазливи относно икономиката.

  • Етикети:

Още от Потребителски стоки и услуги


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички