Слаб ръст при търговията на дребно, спад при строителството


Слаб ръст при търговията на дребно, спад при строителството
Снимка:

465

През юни 2013 г. оборотът в търговията на дребно нараства с 0.6% спрямо същия месец на предходната година. В сравнение с май стойностите на показателя остават непроменени, сочат данни на НСИ. На годишна база оборотът се е увеличил при търговията с текстил, с автомобилни горива и смазочни материали, а е намалял при тази с битова техника, мебели  и други стоки за бита

Слаб спад има при строителството, показват още данните на НСИ. През юни то се е свило с 0,1% на месечна база. В сравнение със същия месец на 2012 г. обаче намалението е по-сериозно – с 8,8 на сто. Продукцията от гражданското/инженерното строителство бележи намаление от 0.8%, докато сградното строителство се увеличава с 0.5% на месечна база. На годишна обаче и при двата отрасъла има спад – съответно с 11,9% и 6,3%.   

Според НСИ през юни 2013 г. промишленото производство е било по-активно в сравнение с май. То е нараснало с 0,8%, като увеличение се регистрира в добивната промишленост и в производството на електроенергия. Спад има при производството на компютърна и комуникационна техника.

На годишна база обаче промишленото производство се е свило с 4,4%, като намаление има както в добивната, така и преработващата промишленост, докато в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ е регистриран ръст от 0.8%.

  • Етикети:

Още от Потребителски стоки и услуги


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80361
  • GBP
    1
    2.28258
  • JPY
    100
    1.15757
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички