Старбъкс с апел за фискален консенсус в САЩ


Старбъкс с апел за фискален консенсус в САЩ
Снимка:

476

Клиентите, които отиват да пият кафе в Старбъкс във Вашингтон тази седмица, ще получат нещо повече от обичайната си доза кофеин.

Прочутата верига кафенета помолила съдържателите на заведения в американската столица да напишат "Обединете се" ("Come Together") на всяка продавана чаша като послание към законодателите за компромис и постигане на споразумение относно надвисналата финансова скала.

"Мисля, че това е добра идея, не са много компаниите, които биха искали да се замесват, за да насочат държавната администрация в правилната посока", заяви 36-годишният Имхотеп Якуб, докато чакаше на опашка за чаша кафе в Старбъкс във Вашингтон.

Генералният директор на Старбъкс Хауърд Шулц помолил служителите в около 120 заведения във Вашингтон да напишат "Обединете се" върху всяка чаша за кафе, когато я сервират на клиентите тази седмица, съобщава Си Ен Ен.

Шулц написа на сайта на компанията, че се надява "това просто послание да послужи като празнично напомняне от Старбъкс за духа, който винаги е преодолявал трудностите и че всички ние имаме правомощието да се обединим и да постигнем промяна във всеки един сезон от годината". За първи път Старбъкс моли служителите си да напишат на чашите за кафе нещо различно от имената на клиентите.

Конгресът на САЩ има време до края на годината да постигне споразумение с американския президент Барак Обама, за да се избегне финансовата скала и автоматичното увеличаване на данъците и намаляване на бюджетните разходи, което би се случило на 1 януари.

"Вместо да стои като наблюдател, Старбъкс може да използва влиянието си за добро, като изпрати почтително и оптимистично послание към избраните ни представители да се обединят и постигнат обща основа по този важен проблем", допълни Шулц.

Тази кампания не е първото политическо послание на Старбъкс до законодателите. Миналата година Шулц съобщи, че компанията ще спре политическите си дарения, докато държавниците не създадат план за намаляване на дефицита и призова и други компании да направят същото.

  • Етикети:

Още от Потребителски стоки и услуги


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80078
  • GBP
    1
    2.28624
  • JPY
    100
    1.15559
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички