Топ 3 на най-често използваните тъкани за спално бельо


Топ 3 на най-често използваните тъкани за спално бельо
Снимка: Spalnobelio bg

2894

Памук

Това е най-практичният материал, характеризиращ се с висока дишане, хипоалергенност и освен това приятен на допир. Пухкавите хавлиени и леки, тънки трикотажни изделия за лятото са направени от памук. Той е доста издръжлив и в същото време достъпен.

Недостатъкът на памучните изделия е, че те изискват специални грижи. Този материал не понася високи температури и синтетични препарати. Под тяхно влияние той може да загуби цвета си и да се деформира. За да се предотврати появата на тези проблеми, производителите са се научили да добавят синтетични влакна (ликра, полиестер, еластан) към памучните конци.

Спалното облекло, направено от смесени тъкани, е изключително издръжливо и ще продължи да ни бъде на разположение много години, без да губи външния си вид.

Коприна, сатен

Те са изработени от синтетични нишки. Външно изглеждат красиви, но не винаги са предпочитани за спално бельо през различните сезони.

Естествената коприна, в сравнение с различни видове синтетични материали, е по-взискателна за грижа и лесно се набръчква.

Сатенът практически не се набръчкват, но натрупва статична енергия. За да го предотвъртите, ще трябва да използвате различни видове спрейове с антистатичен ефект. Ако искате да закупите пижама, изработена от естествена коприна, проверете дали тя съдържа поне 90% от нея. Външно материалът лесно може да се обърка със сатенени модели, които имат същия великолепен външен вид, но са много по-евтини от скъпата коприна.

 Руно, микрофибър

Те са синтетични тъкани, направени на основата на полиамид или полиестер. Спалното облекло от този вид материал е леко и топло, поддържа се лесно и бързо изсъхва. Руното е устойчиво на проникване на бактерии и гъбички, а микрофибърът не се набръчква и е много издръжлив. Тези видове материали най-често се използват за производството на зимни пижами. Такова спално бельо може да се носи и като домашно облекло.

Съществуват и други тъкани, от които производителите изработват спалното бельо, но за момента тези три вида водят класацията в цял свят!

Източник: Spalnobelio bg

Още от Потребителски стоки и услуги


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82481
  • GBP
    1
    2.28811
  • JPY
    100
    1.16232
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички