Южноафрикански фонд купи пореден мол в Букурещ


Южноафрикански фонд купи пореден мол в Букурещ
Снимка: Thinkstock/ Guliver

4472

Южноафриканският инвестиционен фонд NEPI купи румънския търговски център Iris Titan от германската група Aberdeen Asset Management за 86 милиона евро. Сделката бе подписана на 26 август тази година.

Фондът NEPI обаче е бил посъветван от местни юристи да се откаже от сделката, съобщава Romania Insider, но въпреки това тя е била осъществена.

Търговският център "Ирис Титан", познат още като "Аушан Титан" (на френска верига хипермаркети), е един от най-оживените молове в Букурещ – столицата на северната ни съседка, като дневно се посещава от повече от 33 000 души. Търговският център обслужва един от най-оживените градски райони, в който живеят повече от 370 000 души.

Молът разполага с търговски площи от 44 730 квадратни метра, като най-голямото търговско помещение е първият магазин от веригата „Аушан“ в Румъния. В него има обекти на някои от най-популярните търговски марки по целия свят, както кино с 7 отделни зали.

Това е първата инвестиция на NEPI в Румъния за 2015 г. Но фондът планира да осъществи още няколко мащабни инвестиции в северната ни съседка в скоро време.

„Ние следваме нашите планове за растеж и развитие в Централна и Източна Европа, където Румъния предлага едни от най-добрите възможности за инвестиции. Нашият фокус остава върху недвижимите имоти“, заяви пред румънски медии Алекс Морар, изпълнителен директор на NEPI.

Миналата година NEPI закупи един от по-малко посещаваните молове в Букурещ, разположен в северната част на румънската столица, като покупката бе извършена за 148 милиона евро.

Автор: Теодор Спасов

 

 

Още от Потребителски стоки и услуги


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички