Защо е важно да сложим зимни гуми на автомобила?


Защо е важно да сложим зимни гуми на автомобила?
Снимка: Архив

5722

Зимата е факт и много хора сложиха зимни гуми на автомобила си. Има обаче такива, които не са го направили, тъй като не намират достатъчно време за това или не мислят, че е важно да сменят летните си или всесезонни гуми.

Написахме тази статия за хората, които не смятат, че е важно да преобуят леката си кола със зимни гуми. Тук ще пишем, защо е важно да изберете гуми според сезона. Прочетете следващите редове, тъй като те могат да бъдат полезни за вас.

Къде е най-удачно да караме със зимни гуми?

Общото мнение на хората е, че зимните гуми, са подходящи само за градове и населени места, където зимата е люта и има налице влошени атмосферни условия. Това обаче не е съвсем вярно, защото летните гуми губят своите качества, ако температурата е под седем градуса. Проблемът се летните гуми през зимата идва от втвърдяването на каучука и нарушенията в сцеплението. Това е достатъчна причина, да се замислите за покупка на нови зимни гуми.

Голяма част от водачите излизат с оправданието, че сезонните гуми са твърде скъпи и ги заменят с всесезонни. Качеството на последните е под съмнение, така че не ги препоръчваме, освен ако не сте попаднали на наистина стойностен продукт. Разликата в цените на летните и зимните гуми е около 10%, така че всеки може да отдели пари за този важен компонент от автомобила. Им и зимни гуми на промоция, които могат да се открият в интернет.

Защо е важно да карам със зимни гуми?

Имайте предвид, че ако управлявате автомобила си с летни гуми през зимата, застрашавате не само собствената си безопасност, но и тази на останалите участници в движението. Летните гуми се хлъзгат, губят качествата си и попадат в рисковата група. Всичко това са достатъчни аргументи за шофирането със зимни гуми, когато дойде мразовития сезон през годината. Истината е, че парите за зимна гума, не са толкова много, за да не можете да ги заделите и да постъпите по правилния начин.

Всичко е въпрос на отговорност, като не се съмняваме, че всеки трябва да носи такава. Инвестирането в зимни гуми е добра идея, ако искате да карате спокойно и да изпитвате удоволствие от управлението на леката кола, когато падне снега и се образува поледица. С надеждата, че сме обяснили добре нещата, се разделяме с читателите ни и им желаем безаварийно шофиране в зимния сезон. Завършваме с призив да бъдете отговорни!

Още от Автомобили


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83853
  • GBP
    1
    2.2902
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички