Walmart и Google правят обединена атака срещу Amazon


Walmart и Google правят обединена атака срещу Amazon
Снимка:

2316

Най-големият търговец на дребно в света Walmart обединява сили с Google в опит да се противопостави на доминантната позиция на Amazon на онлайн пазара.

Сключена между двете компании сделка ще позволи на продуктите на Walmart да станат достъпни до услугата за онлайн пазаруване на Google - Google Express. Съобщението за партньорството идва и след като Amazon обяви, че планира да придобие веригата супермаркети Whole Foods.

„От края на септември ние ще работим с Google, за да предложим стотици хиляди продукти за пазаруване с гласова команда чрез Google Assistant – най-големият брой продукти, които в момента се предлагат от търговеца чрез дадена платформа“, заяви Марк Лор, ръководител отдела за онлайн търговия на Walmar, цитиран от AFP.

Веригата за търговия на дребно ще интегрира на своята платформа услугата Google Express, която вече позволява покупката на продукти от голям брой марки.

„Ако вие сте настоящ клиент на Walmart ще можете да свържете вашия профил с Google и да получите персонализирани резултати за пазаруване, базирани на вашите покупки онлайн и в магазините на Walmart, посочват от Google в изявление.

Продажбите на Walmart за третото тримесечие на годината, които бяха публикувани този месец, за пореден път показаха изоставането на веригата зад Amazon, въпреки по-добрите от очакваното си резултати. Американското подразделение на магазина отбеляза 1,8-процентово увеличение в сравнение с продажбите от второто тримесечие, като продажбите са се увеличили с 2,1% до 123,4 млрд. долара.

Въпреки това обаче нетните приходи бележат спад до 2,9 млрд.

Walmart държи най-големия дял от американския пазар за хранителни продукти, като веригата притежава близо 4700 магазина. Въпреки това обаче тя е изправена пред силната конкуренция на компанията Amazon, която иска да навлезе на нови пазари с покупката на Whole Foods.

По данни на американското министерство на търговията Amazon отговаря за 38% от всички онлайн продажби, осъществени през второто тримесечие. Независимо от това се нарежда зад Walmart по отношение на дистрибуцията.

Още от Потребителски стоки и услуги


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички