Syngenta става собственост на китайци


Syngenta става собственост на китайци
Снимка:

3473

Китайската държавна химическа корпорация China National Chemical Corporation (CNCC, ChemChina) направи предложение за придобиването на швейцарския химически концерн Syngenta AG за 43 милиарда долара. За това съобщи европейската компания.

ChemChina е готова да плати по 465 долара за една обикновена акция, а също така да даде допълнителен дивидент в размер на 10 долара на акция през май 2016 г. Очаква се сделката да бъде приключена в края на годината.

Неофициални съобщения за преговорите между двете компании се появиха за първи път през ноември 2015 г. Тогава цената на една акция на швейцарския химически концерн се оценяваше на 447,6 долара.

"Бордът на директорите на Syngenta смята, че предлаганата сделка защитава интересите на акционерите и по тази причина единодушно препоръчва нейното одобрение", се посочва в съобщението на швейцарците.

През август 2015 г. американският гигант Monsanto също искаше да погълне Syngenta за 45 милиарда долара, но швейцарската компания отхвърли това предложение. Придобиваното дружество е един от водещите в света производители на земеделска продукция. Syngenta развива дейност в 90 страни по света, а персоналът й наброява 28 000 служители.

ChemChina е най-голямата държавна химическа компания в Китай. Тя е специализирана в производството на агрохимикали, химически изделия и вещества, промишлено оборудване и нефтопреработка. За нея работят на 140 000 души.

Още от Промишленост и търговия


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички