10 дестинации за летен романс


10 дестинации за летен романс
Снимка:

906

По своята същност лятото е романтично. Ако точно този сезон провокира във вас жаждата за пътешествия, travel.yahoo.com ви предлага 10 страхотни идеи за летни пътувания до всички краища на света.

Изберете си едно от тези места и ви обещаваме, че ще останете със спомени за цял живот от него.

Мачу Пикчу, Перу

За мистични преживявания

Рано сутрин, слънцето изгрява. Лъчите се къпят в тъмно зелените гори на Андите, на 8,170 метра надморска височина. През сутришната мъгла бавно се появяват мистериозните руини на Мачу Пикчу.

Ако сте от смелите ентусиасти, може да се изкачите по планината Хуяна Пикчу, която присъства на всички плакати за пътуването, и да се насладите на невероятни гледки по изгрев слънце. Прекарайте ден в разходки сред останките на великите инки. Много учени смятат, че руините са останки от голямо владение на императора на инките. Останете в курорта Inkaterra’s Machu Picchu Pueblo Resort, който се намира в селото под руините.

Това еко място разположено на 12 акра предлага уютни бели стаички с камини и дебели одеяла за по-студените вечери. Наблюдението на птици и търсене на орхидеи са част от пакета. Вечеряйте в ресторанта с изглед към реката или си поръчайте масаж, но най-вече се насладете на тишината.

Полуостров Говер, Уелс

Място за незабравими морски разходки

Уелският полуостров Говер е място на природни красоти. В него може да се разхождате по скалите, покрай тихи заливи, да видите селца извадени, като от картичка и с изключение на уикендите, да се насладите на изключително спокойствие.

Запазете си стая в имението Fairy Hill в Рейнълдстън, към което има ресторант с храна, само от местни източници. Ако обичате да ходите пеша, може да поемете към скалите, към пешеходната ивица, обграждаща почти целия Уелс, дълга около 1 300 км. В най-високата точка (Cefn Bryn) на Говер, се намира прословутият „камък на крал Артур”. Мястото разкрива гледка чак до съседен Кармартъншър.

Галилея, Израел

Място за фини удоволствия

Резервирайте си стая в тихия, елегантен спа хотел Mizpe-Hayamim, извън прекрасният град на хълма Рош Пина (за където се носи слух, че Мадона е закупила дом).

Хотелът разполага с 34 акра земя, която обхваща пешеходни пътеки, потоци, гледка към заснежената планина Ермон в далечината и градини, които зареждат с био храна ресторанта му. Прекарайте една сутрин в близкия Назарет, в който се предлагат обиколки на християнските обекти и разгледайте Базиликата на Благовещението. Ако сте почитатели на виното, може да отидете на север за дегустация във винарските изби на Голдън Хайтс Уайнъри. Не пропускайте и светия еврейски град Сафед, чиито криволичещи улички са изпълнени с галерии. Не забравяйте да посетите синагогата от 16-ти век Исак Лория в кабалистичен стил. По-надолу се намира Галилейското езеро, където може да се запишете на уроци по уиндсърфинг или да обядвате в ресторантът „Св. Петър”.

Остров Кейп Бретън, Нова Скотия, Канада

За незабравими гледки

Канадският остров Кейп Бретън е като пътуване назад във времето. В него може да посетите уютни селски ханчета и да се радвате на старомодни удоволствия като наблюдаване на птици, лосове, риболов и наблюдение на китове. Огромният национален парк на острова предлага гледки към залива на Св. Лорънс и бурните вълни на Атлантическия океан.

Поемете с кола по 300-километровият път Кабът, който е обграден от извисяващи се планини, от едната страна и отвесни скали към морето, от другата.

Стенли Сафари Лодж, водопад Виктория, Замбия

За романтика в дивата природа

Стенли Сафари Лодж е точният избор за двойките, които искат романтично сафари и уединение в дивата природа. Добър избор е и хотелът Livingstone Suite, който има чудесна кухня, местен колорит в обзавеждането и пряка гледка към водопада.

Разходките с местен гайд са едно от нещата, които не бива да изпускате. Понякога те са и до съседна Ботсвана, където може да видите най-голямата популация на слонове в света, населяваща Националния парк Чобе. Други пъти разходките са до Замбия и дори в Зимбабве. Други екзотични удоволствия, които може да пробвате, са пътуване на гърба на слон или разходка с местен водач, който ще ви покаже малки лъвчета. За любителите на екстремни спортове пък има разходка с кану и рафтинг по река Замбези, но внимавайте за хипопотами и крокодили. А накрая завършете вълнуващия ден с цветен коктейл на терасата си.

Остров Мадейра, Португалия

За наслада от ароматно вино и залез над морето

Като чувство малкият остров Мадейра много напомня на част от Великобритания. Без значение на коя държава принадлежи, островът пленява със своето топло време, тиха елегантност и разбира се, неустоимо вино.

Ако романтиката е целта на пътуването ви, тогава препоръчително е да отседнете в Reids Palace Madeira, който е собственост на Ориент Експрес. Хотелът е обграден от буйни градини и предлага невероятна гледка към Атлантическия океан. Може да посетите винарната Saint Francis Wine Lodge и да пробвате 150-годишни местни вина. Отбийте се и до ботаническата градина, и вижте цялата градска панорама от лифта. Разгледайте магазините на старото пристанище във Фуншал. Местните казват, че Порто Санто е най-добрият плаж на острова – той продължава безкрайно. Ако пък се чувствате заредени с енергия, може да си направите поход с водач по откритата канална система от 16-ти век Левадос. Тя ще ви отведе през зеленото сърце на острова и през най-старата лаврова гора в Европа.

Рейкявик и южна Исландия

Комбинация на забавления от големия град с прекрасни гледки

Рейкявик е като изваден от картичка със своето пристанище, цветни къщи и нощен живот, който не спира до сутринта (особено по време на белите нощи през лятото). Градът изобилства и на добри ресторанти. Ако имате предвидено малко време за обиколки на забележителностите, първо се отбийте до Музеят на споразумението.

Истинска романтика може да намерита в пейзажите на Златния кръг, по протежение на южното крайбрежие на страната. Организирайте си пътешествие за един ден до националния парк Pingvellir, където се срещат тектоничните плочи на Северна Америка и Европа. Спрете при Гейсир, който на всеки пет минути изригва с много гореща вода. Именно той дал името на всички гейзери по света. Не пропускайте и водопада Гълфос, над който често се извива дъга. Насладете се и на извънградския исландски пейзаж, осеян с овце и малки исландски коне. Преди да заминете за вкъщи, направете финално разпускане в Синята лагуна и нейният гигантски басейн, пълен с гореща минерална вода.

Хасиенда Санта Инес, Картаго, Коста Рика

За луксозен романс в провинцията

Изисканият Хасиенда Санта Инес, разположен на 300 акра в планините над Сан Хосе в Коста Рика се дава под наем за двойки или на група приятели.

Под наем го вземат и холивудски знаменитости, които търсят уединение. Този огромен частен дом, който включва киносалон, спа, кухня (на която и Марта Стюарт би завидяла) и повече персонал, отколкото може да заангажирате, ще ви сложи в обувките на богатите и известните. Навън ще имате 300 акра за яздене на кон или каране на АТВ. В дома храната се приготвя по поръчка, а тънкости като аперитиви и шампанско допълват удоволствието в огромната вана. Може да си направите и организирана разходка извън имението.

Тасмания, Австралия

За да избягате далеч от всичко

Ако за вас романс е да избягате от цивилизацията, тогава помислете за Тасмания. Тя е малък остров по южното крайбрежие на Австралия, далеч от цивилизацията. Резервирайте си апартамент в луксозния хотел Saffire-Freycinet, който се намира в залива Коулс на полуостров Фрейсине.

Хотелът приема само 40 гости в 20-те си апартамента, всички с изглед към океана. Може да правите каквото пожелаете: пикник край националния парк, сутришно плаване с кану в Пеликан Бей, пускане на хвърчило на плажа, разходка из живописната местност или просто може да си лежите на хамака. Може да се прехвърлите в арт хотела Хенри Джоунс в центъра на Хобарт, който е най-големият град на острова. От там може да се насочите към защитената местност с тазманийски дяволи или да разгледате историческата част, където 12 500 британски затворници са били задържани.

Лангкави, Малайзия

Място със спокойни плажове, дълбока джунгла и местен колорит

Островът Лангкави в западния край на Малайзия е събирателно за бели пясъци, палмови дървета, добри ресторанти и големи хотели, в които ще се върнете към "старата" Югоизточна Азия. Не е нужно да се отдалечавате много от централната ивица с хотели, за да видите малките населени места с къщи „на кокили” над водата или жени, работещи в оризищата. Качете се с лифта към планина Гунунг Мат Чинцанг и след това се разходете до върха на съседната планина по стоманения мост, който ги свързва.

Пред вас ще се разкрие страхотна гледка към островите, морето и дъждовната гора по-долу. Наемете си лодка, за да се разходите из манговите горички или посетете местните горещи извори и плажа с черен пясък. И задължително разгледайте поне една от морските пещери на острова. Лангкави е толкова богат на природни чудеса, че наскоро бе обявен за световен гео парк на ЮНЕСКО.

 

 

  • Етикети:

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28771
  • JPY
    100
    1.16745
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички