10 причини да посетите Камбоджа


10 причини да посетите Камбоджа
Снимка:

10307

Малкото Кралство Камбоджа се намира в Югоизточна Азия. За разлика от своите съседи Тайланд, Лаос и Виетнам, страната не се радва на толкова голяма популярност и внимание. Въпреки това има какво да предложи на туристите. Вижте защо си заслужава да включите Камбоджа в маршрута си, ако планирате пътешествие на изток.

1 Бърза виза. Достъпът до страната е лесен. Можете да вземете своята виза за престой с пристигането си на летището. Трябват ви само паспорт, снимка и 35 долара (долари се приемат навсякъде в страната).

2. Местната култура и хората. Кралството има много богата култура и история, до които можете да се докоснете по много различни начини. Традиционните танци Апсара (Khmenr Apsara) и откритите пазари с местни стоки са нещата, които не бива да пропускате. Освен това местните жители са определяни като едни от най-гостоприемните и дружелюбни хора в Азия.

3. Най-ароматното кафе. Малко известен е фактът, че Камбоджа е родината на едни от най-ароматните и добри сортове кафе. Ако сте любител на истинското кафе, това е мястото, на което може да му се насладите.

4. Богата фауна и редки животински видове. Камбоджа ще ви изненада със своите джунгли, изпълнени с богато растително и животинско разнообразие. Едно от най-интересните животни, които можете да видите тук, е Речният делфин Иравади (Irrawaddi river Dolphin), който е изчезващ вид. Най-висока концентрация на останали бройки от вида му живеят в река Меконг, именно тук в Камбоджа.

5. Плаващи села не се виждат всеки ден. Тонле Сап (Tonle Sap Lake) e най-голямото езеро в страната, разположено в югоизточната ѝ част. То е дом за множество водни птици, костенурки, видри и плаващи села.

6. Готварските турове. Ако искате да се запознаете по-отблизо с традиционната кухня, можете да се включите в кулинарен тур. Продължителността им е приблизително четири часа, през които имате възможност да научите всичко за местните подправки и сами да сготвите вкусни традиционни ястия.

7. Обиколка с балон. Ако искате да видите цялата красота на страната, планините и морска ивица, можете да се включите в организираните обиколки с балон.

8. Храна за авантюристи. Типично за всички екзотични страни, Камбоджа също ви предлага голям избор от вкусни храни. Освен традиционните ястия обаче по-авантюристично настроените могат да опитат и по-нетрадиционни неща като барбекю от скакалци, паяци и змии на скара, месо от плъх.

9. Невероятният исторически комплекс Ангкор. За голяма част от туристите това е една от основните причини да посетят Камбоджа. Историческо-археологическият комплекс е включен в списъците на ЮНЕСКО за Световно историческо наследство. Комплексът покрива обща площ от над 400 кв. км. и включва някои от най-старите будистки храмове в света. Някои от по-известните са Ангкор Ват, Ангкор Тхом (Angkor Thom) и други. А един от тях - Та Прохм (Ta Prohm) е известен с това, че там е сниман филмът „Tomb Rider”.

10. И накрая, но не на последно място, няма как да не отдадем заслуженото внимание и на девствените плажове, които може да намерите в по-отдалечените кътчета на плажната ивица на страната и да се насладите на истинска почивка.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички