БАБХ прави допълнителни проверки по курортите


БАБХ прави допълнителни проверки по курортите
Снимка:

651

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) е изпратила допълнителни екипи в морските курорти, за да продължат проверките на заведения и търговци. Извън сезона сме извършили 3000 проверки, за нас най-натоварен е именно август, заяви д-р Любомир Куленски от Агенцията пред БНТ, цитиран от КРОСС.

Най-често нарушенията, които се засичат са на физически лица, които продават храна на плажа без да има информация как, къде и с какво е приготвена тази храна, обясни той. По думите му преди началото на сезона са проведени среща с концесионерите на плажовете и с хотелиерите и са им обяснили, че при засичането на подобни търговци и концесионера носи отговорност.

"Втората група нарушения е свързана както с личната хигиена, така и с тази на самото заведение. Засичани са и храни с изтекъл срок на годност и такива с нередовни документи или изобщо без документи", обясни Куленски. В Албена, Златни пясъци, Несебър и Слънчев бряг има приемни, където хората могат да подават сигнали към БАБХ.

Той апелира към потребителите да запазват етикета на стоката и касовата бележка, за да може да се види кой е произвел даден продукт и партидния номер. Куленски уточни, че проверки се извършват и в другите части на страната. Над 3000 са извънредните проверки по Черноморието, написани са над 300 акта, има и глоби, каза още той.



 

  • Етикети:

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички