Бягство от стреса в един от най-големите хотелски комплекси на Балканите


Бягство от стреса в един от най-големите хотелски комплекси на Балканите
Снимка:

965

Ако все още не сте решили къде да почивате това лято (а и имате финансовата възможност да се поглезите), определено си заслужава да обмислите Порто Карас като вариант. Противно на представите на много хора, това не е курортен град, а един от най-големите и известни хотелски комплекси в Северна Гърция, пише КРОСС. Намира се на втория ръкав на остров Халкидики, който се нарича Ситония и е на 120 км от Солун. Самите гърци казват, че Ситония е перфектното място за бягство от лудницата на ежедневието.

Porto Carras Grand Resort се състои от четири големи хотела. Два от тях - Meliton и Sithonia - са с по 5 звезди. Другите два пък са в стил бунгало и се наричат Marina Village и Villa Gallini. Строежът на комплекса започва през 1973 г., като негов собственик е известният корабен магнат Янис Карас. Според история, която се е превърнала в нещо като местна легенда, през 60-те години на миналия век Карас е намерил спасение на това място при жестока буря и толкова го харесал, че решил да го превърне в модерен комплекс. Смята се, че Карас е бил един от тримата най-богати гърци по онова време след Аристотел Онансис.

Общата площ на Порто Карас е 1 763 хектара, а градините се разпростират на 16 630 хектара. Най-близкото населено място е Неос Мармарас, което се намира на няколко килoметра разстояние.

Комплексът е проектиран от известния архитект Валтер Гропиус, но строителните работи започват след неговата смърт. Изграждането на комплекса предизвиква огромна туристическа вълна към тази част на Гърция, която дотогава не е била добре позната като дестинация. Той е от затворен тип – вътре не могат да се разхождат външни хора, а е изцяло отделен за гости на хотелите. Само за три години на територията на Порто Карас са засадени 45 хиляди маслинови дръвчета. Той има и лозе с площ 475 хил. кв. м.

Около хотелите и в самите тях не липсват възможности за забавление. Има редица спортни съоръжения за баскетбол, футбол, тенис и голф. Гостите могат да се развличат с театър или кино, да посетят СПА центъра или хотелския мол, да пробват късмета си в казиното или да пояздят на конната база. Плажната ивица на комплекса е дълга 9 км. Яхтеното му пристанище пък е едно от най-големите в Югоизточна Европа - побира над 300 яхти. Цените за нощувка в комплекса в активния сезон за двойна стая започват от над 300 лева. Хотелите в него разполагат с над 470 стаи.

Снимка: www.nozio.com

  • Етикети:

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички