България омагьоса Острова


България омагьоса Острова
Снимка:

483

325 телевизионни излъчвания, 239 билборда за период от 112 дни, 36 рекламни публикации в пресата, 40 000 000 импресии онлайн, 140 журналисти, влюбени в България и 6 000 000 британци – телевизионни зрители, изживяли магията на България.

Това са фактите от финалните кадри, с които завършва видео филма с резултатите от кампанията на МИЕТ за популяризиране на България пред пазара на Великобритания.

Чрез българската магия рекламната кампания проговори на езика на обикновения британец, разказа неговата история и представи вълшебната България през неговия поглед, обобщават от пресцентъра на МИЕТ.

Стартът на рекламната кампания във Великобритания беше обявен с три откриващи пресконференции – в Лондон, Глазгоу и Бирмингам. Нашите посланици говореха на хората и от над 280 билборда в Лондон, Южна Англия и Шотландия.

Кампанията продължи с медийна среща, уъркшоп и събитие за туроператорите по време на световното туристическо изложение World Travel Market в Лондон. Присъстваха повече от 60 журналиста от влиятелни британски медии, сред които представители на водещите туристически издания ABTA Magazine, Travel Weekly, Golf Monthly, Foodand Travel Magazine, National Geographic Traveller, Good Ski Guide, Overseas Living.

По време на кампанията, освен пресконференциите, медийните срещи и уъркшопи, събитията за туроператори, на британска територия, МИЕТ организира три журналистически опознавателни тура за британски журналисти в България.

Кампанията получи невероятен отзвук в британските медии. Излязоха публикации и интервюта в най-влиятелните британски издания за туризъм – Travel Weekly, National Geographic Traveller, ABTA, Travel Bulletin. Бяха излъчени интервюта и предаване на живо от България в BBC radio. Sky News включи репортаж за България в бизнес емисията си. Редица британски сайтове отразиха събитията за България в поредица от публикации.

Много от журналистите останаха впечатлени от българската култура и история и създадоха видеоматериали за България.

А ето какво пожелаха на България:

Робин Сърл, главен редактор на Travel Weekly: Travel Weekly имаше удоволствието да работи в тясно сътрудничество с България за насърчаването и популяризирането на разнообразието на туристическите си продукти на туристическата индустрия на Обединеното кралство. Надяваме се, че тази промоционална дейност ще помогне на България да привлече ново поколение на летовници от Великобритания.

Рос Липсет, редактор на Food and Travel (храна и пътувания): Какво ще кажете за - България – невероятната нова дестинация ви очаква. Ще бъдете изненадани и възхитени от това, което България и българите могат да ви предложат.

Стивън Кели (National Geographic Traveller): National Geographic Traveller с голямо удоволствие подкрепи Министерството на икономиката, енергетиката и туризма на Република България във вълнуващата му маркетингова кампания. Произвели сме шест публикации само за предстоящия брой за март/април 2012, който аз съм сигурен, че читатели ни ще оценят подобаващо.

Анди Moсак (BBC Radio): България е страна, която далеч надхвърли очакванията ми. Историята, античността и природата й са такова визуално пиршество, което честно казано ме хвана напълно неподготвен. Искам да се върна и да се потопя още веднъж във всичко. Веднага при първа възможност.

 С реализацията на проекта министерството очаква ръст на посещаемостта на британски туристи да достигне - 500 000 до края на 2020 г.

 

 

  • Етикети:

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички