Българинът предпочита да почива в малък семеен хотел


Българинът предпочита да почива в малък семеен хотел
Снимка:

841

Българинът предпочита уюта на малък семеен хотел, където да прекара отпуската си, вместо луксозни и скъпи комплекси и дестинации.

Това сочат данни от проучването на най-големия сайт за безплатни обяви Prodavalnik.com. То е направено сред 1 800 онлайн потребители на възраст между 25 и 55 години от цялата страна.

Според него родният потребител не робува на стереотипа, че скъпото непременно е по-добро. Екстремните изживявания и парти дестинациите също не са по вкуса му.

Бюджетът, който участниците в анкетата на Prodavalnik.com са готови да отделят за нощувка със закуска в България е между 20 и 40 лв. Водещи при избора на място са красивата природа, спокойствието и интересните места и забележителности. Добрата хигиена в хотела е сигурен критерий, че клиентът ще остане доволен от ваканцията си. Лошото обслужване и шумът пък, могат да го разочароват в най-голяма степен.

Над половината от участниците в проучването на Prodavalnik.com предпочитат ваканция на морския бряг. Над 80% от запитаните посочват, че могат да отделят за почивка между 1 и 10 дни годишно. Близо половината от анкетираните не почиват през зимата.

Според онлайн изследването, родителите предпочитат да прекарват отпуската си заедно с техните деца. Основната им препоръка към хотелиерите е да предлагат по-добри условия за престоя на малчуганите - спецални кътове, занимални и др. Едва 10% от отговорилите поверяват децата си на грижите на баби и дядовци, бавачки и летни лагери.

 

 

  • Етикети:

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички