Българите планират от рано морето


Българите планират от рано морето
Снимка:

461

Близо 60 хиляди българи вече са направили летните си резервации за морето. Ранното записване е започнало не само заради отстъпките, а и защото по закон графикът с отпуските ни вече е готов, съобщи Би Ти Ви.

По данни на Българката туристическа камара 25 хиляди български семейства вече са си запазили места по българското Черноморие. Останалите 35 хиляди са индивидуални записвания. Всички подранили получават около 20% отстъпка.

За Великден вече пък са заети почти всички хотели и по морето и в планината. Към Гърция за този празник ще пътуват 60 хиляди българи.

Бум на ранните записвания на българи има и в Слънчев бряг. Някои от хотелите вече са заети на 100% за определени дати. Така тази година туристите не трябва да разчитат на резервации в последния момент.

„След опита от миналото лято българите разбраха, че е по-добре да запишат по-рано почивките си. Отделно от това ползват, разбира се, съвсем други условия,” коментира Елена Иванова, председател на Съюза на собствениците в Слънчев бряг.

От бранша отчитат, че преди отрано отпуските са си планирали предимно чужденците. Близо 80% от тях знаят какво ще правят за месеци напред. Сега и българите се организираме предварително. В туристическата камара очакват много българи да заминат и тази година зад граница.

  • Етикети:

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички