Българските ски курорти са от най-евтините в Европа


Българските ски курорти са от най-евтините в Европа
Снимка:

634

Българските курорти са от най-евтините и предлагат едни от най-изгодните условия като съотношение между цена и предлагани услуги. Те са и сред първите места на най-евтините курорти в Европа.

Това каза в интервю за агенция Фокус Игнат Арсенов - директор на Европейски потребителски център – България.

Той се позова на проучване на центъра върху разликите в цените и инфраструктурата на ски курортите в Европа. Българският курорт Чепеларе е на 3-то място в най-разпространената категория ски писти - от 11 км до 25 км, посочи Игнат Арсенов.

Пред Чепеларе се намират два курорта – от Словакия и от Чехия, като те предлагат двойно по-къси писти. Въпреки това, те попадат в тази категория и цените са малко по-ниски от нашия курорт, заяви Арсенов.

В категорията от 51 км до 100 км на първо място е Банско - най-евтиният курорт в тази категория от всички изследвани 400, допълни той.

Мрежата от Европейски потребителски центрове направи проучване на ски курортите в Европа, в което попадат над 400 зимни курорта в цяла Европа, отбеляза директорът на Европейски потребителски център – България.

Основните резултати показват, че използвайки такива доклади и такива ценови проучвания, ние можем да направим сравнение между отделните курорти в цяла Европа, отбеляза Арсенов.

Това сравнение, ако го направим от достатъчно по-отдавна, може да ни спести доста пари и да изберем най-изгодната оферта, която ни се предлага на територията на целия Европейски съюз. Така че един от основните изводи е потребителите да се възползват от единния пазар на целия Европейски съюз - наистина има много изгодни оферти, каза още той.

  • Етикети:

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички