Четирикратен ръст на хотелите в Бургас


Четирикратен ръст на хотелите в Бургас
Снимка:

483

Справка на общинския отдел по туризъм показва, че през последните 4 години хотелите, регистрирани на територията на община Бургас са се увеличили четирикратно. През 2007 г. те са били едва 14, а сега техният брой се е покачил на 65, съобщават от пресцентъра на морския град.

Увеличението на легловата база и ръста на новите хотели, и места за настаняване в Бургас се отчита от икономисти и експерти в областта като добър знак в условията на криза.

Той говори за една запазваща се тенденция – нарастващ интерес от страна на туристите, които са предпочели Бургас пред останалите дестинации за своя отдих и почивка.

Съществен принос за това без съмнение има значително подобрената пътна и улична инфраструктура, създадените велоалеи и туристически маршрути, богатата и разнообразна на събития културна програма на Община Бургас с Фестивала на пясъчните скулптури, SPIRIT Of Burgas, най-стария на Балканите Международен фолклорен фестивал, Флората, Международната киноложка изложба, Защитена местност Пода, древният град Аква Калиде – Термополис в Минералните бани и други.

Работата на общинска администрация в тази насока продължава с дейностите по проекта за реконструкция на Мостика и остров „Света Анастасия”. Те ще са част от обособяването на най-новия културно-исторически маршрут започващ от пл. „Св. Св. Кирил и Методий”, през музейните експозиции, ул. „Богориди”, Морската градина, Мостика с корабче до острова и обратно.

Очаква се реализацията му да повиши допълнително интересът към Бургас като атрактивна туристическа дестинация.

 

 

  • Етикети:

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички