Чиновник превърна морените на Витоша в ски зона


Чиновник превърна морените на Витоша в ски зона
Снимка:

1139

Началник-отдел от Агенцията по горите бе уволнен, след като стана ясно, че е превърнал морените на Витоша в ски-писти на кадастралните карти.

Това е станало след последните поправки в Закона за горите. Според еколози това не е необходимо за ски-сезона, но би могло да доведе до две наказателни процедури от ЕК за България, съобщи Би Ти Ви.

Отговорен за случилото се е Георги Котарев - началник на отдел "Промяна на предназначението, вещни права и разпореждане с горски територии" в Изпълнителната агенция по горите, който е отстранен от длъжност. Причина за уволнението му е и "цялостното напрежение около работата на отдела".

Министър Найденов заяви, че е разпоредил проверка и ако направените промени в начина на ползване на морените и пасищата в КВС (Карта на Възстановената Собственост) са неправилни, както твърдят еколозите, те ще бъдат анулирани.

Междувременно Министерският съвет прие днес наредбата, по която ще се определят наемите на земите от горския фонд за ски-писти.

Нормативният акт ще бъде обнародван в петък и в събота ски-сезонът на Витоша, ще бъде открит за всички, ангажира се Найденов.

Днес земеделският министър има среща с управата "Витоша ски", за да уреди споровете за отдаването под наем на трасета между големия концесионер и по-малките обекти от Сдружението "Витоша ски и сноуборд училища".

"Малки ски-училища трябва да има", категоричен бе министърът пред журналисти.

  • Етикети:

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички