Добрев: България е безопасно място за почивка


Добрев: България е безопасно място за почивка
Снимка:

464

Основната цел на посещението ми е да уверим израелските туристи, че България е безопасно място за почивка. Мисля, че ще успеем да го постигнем.

Това каза пред БНР министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, който е на посещение в Израел.

В първоначалния момент след атаката на летище "Сарафово" в Бургас имаме намален брой посещения от Израел. Хубавото е, че до голяма степен тези места се запълват от други туристи, но все пак трябва да се погрижим да няма такъв спад, защото туристите от Израел за миналата година са 138 хиляди, каза министър Добрев.

Повишените мерки за сигурност трябва да останат не само за сезона и не само по летищата. От по-големите мерки за сигурност ние само може да спечелим, но все пак хората идват на почивка и не трябва да бъдат ограничавани действията им, допълни Добрев.

Израел е скъпа държава и традиционно харесвана дестинация от българите, каза още той и изрази надежда, че с повишаването жизнения стандарт в България и ние ще имаме възможност за почивка в израелската държава.

Отлив от други пазари не се наблюдава. Освободените места от израелски туристи се запълват от други държави. Като цяло се наблюдава ръст на туристопотока от бившите съветски републики, но има отлив от Европейския съюз.

По повод решението на КЗК, че на българския пазар няма картел за горивата, според Добрев трябва да се сравняват цените не на пазара у нас, а на пазара в целия Европейски съюз. Все пак решението е и за отминал период, ние не трябва да преставаме да следим пазара на горивата и неговата конкурентност. В МИЕТ го правим всеки ден.

  • Етикети:

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79995
  • GBP
    1
    2.27819
  • JPY
    100
    1.1619
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички