Екзотичните дестинации крият изненадващи разходи за роуминг


Екзотичните дестинации крият изненадващи разходи за роуминг
Снимка:

1054

С наближаването на зимата, все по-често отправяме поглед към офертите за почивка на топли, далечни и екзотични дестинации.

Посрещането на Нова Година на далечен остров, под небе, обсипано с фойерверки, с чаша шампанско в ръка има особена притегателна сила.

От по-достъпните Тайланд и Египет, до мечтаните Сейшелски острови, през вечно слънчевите Доминикана и Куба, туристическите агенции ни предлагат в надпревара изгодни оферти за райски почивки.

Замисляме ли сте обаче за цените на телефонните разговори и останалите роуминг услуги в тези държави? Със стандартните оператори разходът за минута разговор стига до 7.00 лева!

Оказва се, че в такъв случай ни излиза по-икономично да купим сувенир за спомен на близък човек, вместо да му честитим празника по телефона. Още по-изненадваща е статистиката, че семейство, което е на почивка в Тайланд и говори по 5 минути дневно до България, ще похарчи близо 250 лева за разговори в роуминг.

Хубавата новина е, че в България вече има как да избегнем тези разходи. Напоследък и на нашия пазар се предлагат нови мобилни услуги – предплатени сим карти за изходящи разговори в роуминг, информират от simpatik.bg.

За сравнение с горния пример, семейството на почивка в Тайланд при същата схема на говорене ще похарчи под 20 лева или с други думи ще спести 230 лева само от разговори в роуминг, които може да инвестира в повече подаръци за близките си.

Хубавото на тези предплатени услуги е, че ползата от тях расте успоредно с цените за роуминг. С други думи, колкото по-надалеч пътуваме, толкова повече пестим. А сезонът на далечните пътувания тепърва започва.

 

  • Етикети:

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички