Фандъкова: Проблемът не е в ските, а че гората си отива


Фандъкова: Проблемът не е в ските, а че гората си отива
Снимка:

517

Има сериозни проблеми и проблемите на Витоша не са единствено дали да има ски зона или да няма. Липсва ни във времето дебат за може би най-сериозния проблем, за това, че гората си отива.

Това каза пред БНР кметът на София Йорданка Фандъкова.

Крайно време е да се повдигне този дебат и лично ще инициирам такъв след лятната ваканция. Витоша е важна най-вече за София и софиянци и ще инициирам по-скоро научна конференция.

Втората половина на септември, началото на октомври е възможно да се направи такава конференция. Не може пък софиянци да стават заложници на спорове за закони и съм поканила представителите на "Витоша ски", за да поставя окончателно въпроса, ако не бъдат пуснати лифтовете, имам намерение да се обърнем към съда. Становището на Агенцията по приватизация е, че няма нарушение в договора. Когато едни съоръжения не работят толкова дълго време, е редно да се обърнем и към съда, обясни Фандъкова.

Тя изрази надежда днес да се намери решение на въпроса. Който е решил да притиска общината, София и софиянци, не е постигнал много. Търсила съм всички възможности, каза Йорданка Фандъкова.

Фандъкова припомни случай, в който е трябвало общината да плати повече от 10 млн. лева за един терен.

Нещо, което категорично не е било правилно и с усилията на общината и на всички институции, този случай приключи с това, че заповедта се обезсили. Това е случаят за отчуждаването на бул. "Данаил Николаев", отбеляза столичният кмет.

"Витоша ски" е приватизирана през 2007 г. от столичната общинска агенция за приватизация. В този договор компанията има своите ангажименти да не променя предмета на дейност на договора в срок от 25 години, да открива работни места, има редица ангажименти, които "Витоша ски" спазва, установи проверката. Тънкият момент е дали спирането на работата се води като промяна в предмета на договора, юристите казват, че това не е така. Но не изключва възможността да потърсим и съдебна защита, надявам се да не се стигне до там", поясни кметът на София.

За строителството на Витоша Фандъкова е категорична, че не е възможно да се строи никъде на Витоша. "Категорично на Витоша не бива, не следва и не може да се строи безразборно всеки, където си пожелае", заяви Фандъкова.

За екологичните протести столичният кмет посочи, че темата екология е най-съществената тема за всички нас.

Хубаво е, че има толкова много млади хора, които защитават екологията. По отношение на лифтовете ултимативният тон няма да го допусна, аз също мога да разговарям с такъв тон, закани се Йорданка Фандъкова.

  • Етикети:

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички