Франция е най-посещаваната от чужденци страна


Франция е най-посещаваната от чужденци страна
Снимка:

776

През 2012 г. 83 млн. души са посетили Франция. Така страната остава най-популярната дестинация за чуждестранните туристи в света, сочат данни на туристическата организация към ООН, цитирани от БГНЕС.  В същото време обаче се оказва, че най-предпочитаната от чуждите посетители столица не е Париж, а Банкок.

На второ място се нареждат САЩ. Според експертите основното предимство на Франция пред тях са алпийските й ски-курорти и добре поддържаните плажове. В челната петорка на предпочитаните дестинации влизат още Китай, Испания и Италия.

Парадоксално туристите във Франция харчат едва по 646 долара средно на човек, т.е. доста по-малко, отколкото са склонни да оставят във всяка друга страна от челната десетка на класацията. За САЩ сумата е 1 884 долара, за Германия – 1 253 долара, а за Великобритания - 1 249 долара. Очаквано, с най-много "олекват" посетителите на Меката на хазарта в Азия – Макао, където всеки средно харчи по 3 213 долара.

Вероятното обяснение защо във Франция се харчи малко може да се крие във факта, че 83% от туристите в тази страна идват от Европа. Те предпочитат да отсядат в къмпинги и да си пазаруват продукти от магазините, вместо да пълнят джобовете на хотелиери и ресторантьори.

От съседните на България държави Турция е шесто място в класацията за най-популярни дестинации с 35,7 млн. туристи, а Гърция е чак на 17-та позиция с 15,5 млн. посетители.

  • Етикети:

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички