Хилтън загуби управлението на хотел в центъра на Париж


Хилтън загуби управлението на хотел в центъра на Париж
Снимка:

770

Американската хотелиерска верига Хилтън загуби управлението на единствения си хотел в центъра на Париж заради съдебен спор със собственика му. Това става ясно от решение на търговския съд в столицата, предаде агенция БГНЕС.

Хилтън управлява други четири хотела близо до френската столица, но хотелът Хилтън Арк дьо Триумф беше единственият в центъра на Париж. Големият четиризвезден хотел с близо 500 стаи се намира на улица Курсел в шикозния 8-ми парижки район и е собственост на компанията за недвижими имоти и хотели Парк Монсо (SIHPM), контролирана от Албер Коен.

Компанията, която повери управлението на хотела на Хилтън през 2003 г., упрекна хотелската верига, че е "променила търговската му стратегия, което довело до тежки нарушения на задълженията й" и поиска отнемане на мандата за управление, показва съдебното решение на търговския съд от 5 юли.

Собственикът Албер Коен упрекна също така Хилтън, че не е използвала достатъчно потенциала на четирите звезди, който дори позволявал петзвезден статут, съобщи адвокатът му Морис Лантурн. Поради "пропуските" на втората най-голяма хотелиерска верига в света съдът уважава иска на собственика и прекратява договора за управление от 2003 г, се казва в съдебното решение.

Съдът дава три месеца на SIHPM, която в последните седмици си върна фактическото управление на хотела, да "започне премахване на всички позовавания на марката Хилтън", като до 5 октомври той трябва да получи ново име. Назначен е и независим експерт, който трябва да прецени размера на обезщетението, като SIHPM иска до 60 милиона евро.

  • Етикети:

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички