Хитрини при резервирането на хотел, които ще ви спестят пари


Хитрини при резервирането на хотел, които ще ви спестят пари
Снимка: iStock/Guliver

5410

Пътува ви се, но имате ограничен бюджет? Не е нужно да се лишавате от екскурзии, а просто да намерите най-изгодния за вас вариант. Има няколко начина, по които например можете да платите по-малко за хотел. Разкриват ги от Business Insider.

1. Не резервирайте стая по-голяма от това, от което имате нужда. Много хора се съгласяват да вземат по-голяма стая, само да могат да получат такава, когато хотелите са пълни.

2. Резервирайте стая, отменена от друг гост. Това работи особено добре, ако ви трябва евтина стая в последния момент, дори когато хотелите са пълни. Свържете се с хотела, където бихте искали да останате един или два дни, преди да планирате да пристигнете, за да разберете дали има някакви евтини стаи. Правилата за отмяна на резервация изискват това да стане поне 24 до 48 часа преди датата на пристигане.

3. Резервирайте стая един месец предварително.

4. Повечето туристи резервират стаи за петък и събота, така че обикновено повечето по-евтини хотелски стаи са свободни от неделя.

5. Може би си мислите, че отсядането в чисто нов хотел ще ви струва повече от престой в по-стар, но често хотели, които наскоро са отворени или такива, в които се извършват ремонти, предлагат по-евтини оферти за стаи.

6. Пътувайте извън сезона, ако е възможно. Хотелите предлагат по-ниски цени за стаите си извън пиковите сезони, когато е по-малко вероятно да бъдат затрупани с гости.

7. Избягвайте да оставате в хотел по време на големи събития. Резервирайте престоя си в друго време, за да е по-евтина цената за стая.

8. Много хотели предлагат специални промоции и ексклузивни отстъпки за членове. Трябва само да се запишете за имейл бюлетин на хотела и да си регистрирате сметка при тях.

9. Използвайте онлайн търсачка за хотели, за да намерите идеалния за вас хотел на най-добрата цена. Освен това потърсете в мрежата и потребителски мнения и оценки за хотелите.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички