Хотелите получават и зелена звезда за екокачество


Хотелите получават и зелена звезда за екокачество
Снимка:

593

Една от звездите за качество, които хотелите получават, вече ще бъде зелена и ще гарантира, че предлаганата на клиентите продукция е българска и екологично чиста. Това е една от основните промени, които ще бъдат вписани в новите правила за категоризация, обясни зам.-министърът с ресор туризъм Бранимир Ботев, цитиран от StandartNews.

Хотелските услуги и качеството им вече също ще бъдат оценявани. Досега водеща бе материалната база на сградите. Зелените звезди няма да са задължителни, но ще са гаранция за качеството и произхода на предлаганите храни и напитки. По този начин ще се осигури по-добра услуга на туристите и ще се изнася родна продукция, без да се налага тя да напуска пределите на страната, обясни Ботев.

Зелените звезди ще подпомогнат и производството на родните малки производители, които в момента едва оцеляват заради невъзможността да продават на добра цена продукцията си на борсите, да навлязат на големите вериги или да изнасят извън пределите на страната.

Предвидени са зелени звезди и за ресторантите, които решат да се преборят за такива, заяви зам.-министърът. Те няма да са допълнителна категоризация, а просто един от звездните символи ще бъде оцветен в зелено.

Хотелите и заведенията, които изберат да предлагат екологично чисти родни продукти ще съживят и местното земеделие, тъй като са предвидени и изисквания за максимално разстояние, от което да се доставя продукцията, за да се защитят регионалните производители, обясни Ботев.

  • Етикети:

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички