Хотелите в Баку надуха цените заради Евровизия


Хотелите в Баку надуха цените заради Евровизия
Снимка:

509

Всеки, който иска да пътува до Баку за финала на песенния конкурс Евровизия по-късно този месец, може да бъде шокиран, когато търси хотелска стая, тъй като цените хвръкнаха нагоре заради оскъдните свободни хотелски стаи, съобщава Ройтерс.

Според германската туристическа търсачка Swoodoo, някои хотели са увеличили цените шест пъти, а почитателите на Евровизия трябва да очакват да платят средно със 144% повече от обикновено за хотелска стая в Баку по време на конкурса.

Азербайджан, който има население от 9 милиона души и зависима от петрола икономика, извоюва правото да домакинства състезанието, след като спечели конкурса миналата година в Германия с любовната песен "Running Scared".

Страната обаче беше силно критикувана заради състоянието на човешките права и съобщенията, че се рушат жилищни сгради близо до зала Кристъл Хол арена в рамките на по-широка програма за преустройство на града.

В страна, която не е известна с туристически атракции, липсата на свободни хотелски стаи е причина на увеличаването на цените, отбелязва Swoodoo. "Хотелската инфраструктура в Баку не може да се сравни със Западна и Централна Европа", заяви Кристиан Залер, генерален директор на Swoodoo. "Въпреки че те инвестираха много, просто не успяха да завършат навреме някои хотели", допълни той.

Swoodoo съобщи, че хотелските стаи се предлагат на средна цена от 341 евро (440 долара) на нощ за периода между 22 и 27 май.

Докато в седмиците преди конкурса средната цена е 140 евро, отбелязва търсачката, която сравнила цените на 100 оператора. Финалът на Евровизия ще се състои на 26 май, а двата полуфинала са на 22 и 24 май. 

  • Етикети:

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28771
  • JPY
    100
    1.16745
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички