Имотите в България – сред най-достъпните за руснаците


Имотите в България – сред най-достъпните за руснаците
Снимка:

849

Руснаците са изключително активни на пазара на имоти извън родината си, а цените на недвижимото имущество в България остават сред най-изгодните за тях, пише в. „Российская газета”, цитиран от „Фокус”. Само за първите три месеца на 2013 г. руснаци са закупили имоти в чужбина на стойност 414 млн. долара, сочат данни на централната банка в страната.

За да се сдобият с недвижимо имущество извън родината си, някои руснаци взимат ипотека от чужди банки или плащат покупката от предварително открити сметки. Според „Российская газета” студио на брега на Черно море може да се купи са около 30 хил. евро. Относително евтини обекти на вторичния пазар има в Кипър и Пафос.

Най-често русите граждани купуват недвижимост в чужбина с цел почивка. Други популярни цели са работа и лечение. Има и такива, които планират да се преместят да живеят за постоянно на новото място.

„Преди неизбежното скорошно повишаване на цените, хората се стараят да успеят да направят покупка”, пояснява пред изданието Юрий Константиновский. По думите му потенциалните купувачи се интересуват преди всичко от евтини жилища, например квартири на крайбрежието на стойност 50-100 хил. евро.

  • Етикети:

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички