Избраха най-добрия ски курорт в света


Избраха най-добрия ски курорт в света
Снимка: Thinkstock

916

Вал Торенс във Франция бе избран за най-добрия ски курорт в света за втора поредна година. Това е най-големият ски курорт в света, а в Европа е и най-високият.

На церемонията по раздаването на вторите Световни ски награди в Кицбюел, Австрия, Вал Торенс получи признанието след гласуване на туристи, туроператори, медии и потребители. Световните ски награди са организирани от същата компания, която раздава Световните туристически награди, смятани за "Оскарите" в туристическия бранш, предаде БГНЕС.

Другите големи победители на церемонията бяха "Стейн Ериксен" в Парк сити, щата Юта, обявен за най-добрия ски хотел в света, "Байърн" в Ривълстоук, Британска Колумбия, отличена за най-добра ски хижа в света, и "ИнтерКонтинентъл" в Давос, Швейцария, който отнесе отличието за най-добрия нов ски хотел в света за 2014 г.

Като световна столица на ски кроса Вал Торенс ще приеме две състезания от Световната купа този сезон. С над 600 километра писти, 99% от които се намират над 2000 метра надморска височина, Вал Торенс във Френските Алпи предлага удивителни гледки към повече от 100 алпийски върхове във Франция, Швейцария и Италия.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички