Лондон е топ световна дестинация


Лондон е топ световна дестинация
Снимка:

586

По повод диамантения юбилей на Кралицата, Лондон се превърна в най-привлекателния град в света сега и продължава да играе централна роля, нареждайки се като топ дестинация за посетители във втория годишен доклад Global Destination Cities Index на MasterCard Worldwide.

За втора поредна година се очаква британската столица да привлече най-много пари, похарчени от международни посетители, нареждайки се пред Ню Йорк, Банкок, Париж и Сингапур.

Привлечени от знакови музеи на града, от ресторанти и шоутата на Уест Енд от световна класа, както и от лесния начин за правене на бизнес, посетителите на Лондон се очаква да изхарчат повече от средната сума пари на човек, в сравнение с посетителите на всички други градове, цитирани в доклада на MasterCard.

Като глобално свързващо звено, Лондон също е на път да се превърне в "столица на безкешовите разплащания" в не толкова далечното бъдеще.

Докато се подготвяме да бъдем домакин на най-великите Игри, които светът е виждал някога, не е изненадващо, че нашата столица е топ избор на туристите, коментира кметът на Лондон, Борис Джонсън.

По отношение на броя международни посетители, Рио де Жанейро (с ръст от 28,6%), Токио (с ръст от 21,5%), Абу Даби (с ръст от 17,9%), Тунис (с ръст от 17,7%), Истанбул (с ръст от 14,7%) и Торонто (с ръст от 7,6%) се очаква да са с най-големите увеличения за съответните региони.

Азиатско-Тихоокеанският регион (с ръст от 9,5%) пък е с тенденция да показва най-голям ръст през 2012 г. в сравнение с всички останали региони на света.

Банкок е една от изгряващите звезди на доклада и се цитира като град номер едно по отношение на прогнозирания брой международни посетители и обем на разходите в Азиатско-Тихоокеанския регион. Градът ще отбележи ръст от 6,5% по отношение на посетителите и впечатляващ ръст от 16,6% в изхарчените от международни посетители пари.

По-голямата част от посетителите се очаква да дойдат от Токио и да харчат повече от посетителите от други топ градове. Трафикът към Банкок ще бъде концентриран в рамките на региона. Интересно е, че Тайланд също бележи бърз растеж по отношение на броя на картовите разплащания през последната година, с ръст от 8,4%, според Euromonitor.

 Истанбул пък е най-бързо развиващият се град в топ петте по отношение броя на международни посетители, с ръст от14.7% спрямо миналата година и се изкачва с едно място в класацията, за да претендира за петото място.

Градът се издига в класациите, когато се отчитат изхарчените от посетителите пари, с прогнозирано увеличение от зашеметяващите 20,7% спрямо предишния доклад на MasterCard.

Според Индекса, въпреки предизвикателната икономическа обстановка, общият брой международни посетители се предвижда да нарасне със стабилните 5,7%, разходите 10,6% повече съответно в топ 20-те градове, класирани в доклада, в сравнение с показателите от 2011 година.

 

 

 

  • Етикети:

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79995
  • GBP
    1
    2.27819
  • JPY
    100
    1.1619
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички