Лондон остава на сухо, Темза пресъхва до края на десетилетието


Лондон остава на сухо, Темза пресъхва до края на десетилетието
Снимка:

917

До края на десетилетието милиони семейства в Лондон и по долината на Темза ще изпитат недостиг на вода. По тази причина Темз уотър, компанията, която осигурява питейна вода на 3.5 милиона домакинства, прави проучване сред клиентите си биха ли използвали рециклирана вода, пише в. "Дейли мейл".

В края на десетилетието Темз уотър ще изпитва дефицит от 125 млн. литра вода на ден - количеството течност, използвано дневно за около 1 млн. душа - ако не бъдат взети спешни мерки. Поради което се прилагат редица стъпки за намаляване на загубите по трасето до крайния потребител, както и срещу пилеенето на водата. Но това едва ли ще реши проблема, поради което от компанията обмислят евентуалното пускане във водопреносната мрежа на рециклирана - от отпадни води - течност.

Подобна мярка не е чужда на държави със сух климат като Австралия, Испания и част от САЩ, но не се радва на широка употреба на Острова.

Населението на Лондон продължава да расте и остаряващата водопреносна мрежа на мегаполиса се затруднява все повече да осигурява необходимото количество вода за лондончани. Ако не бъдат предприети радикални мерки, през 2040 година Темз уотър ще има дефицит от 16%.

  • Етикети:

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички