МИЕТ: Руските туристи ще почиват безпроблемно


МИЕТ: Руските туристи ще почиват безпроблемно
Снимка:

485

Руските туристи в България, които са настанени чрез българския туроператор "Бългериан Вип Турс" (БВТ), ще завършат ваканцията си в страната ни безпроблемно.

Това стана ясно след разговор на заместник-министъра на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов с два български туроператора, съобщиха от МИЕТ.

Още във вторник получихме информация за финансовото състояние на "Бългериан Вип Турс" (БВТ) и бяха предприети действия, за да могат туристи, които са в България или предстои да дойдат в България чрез този туроператор да проведат нормално своята почивка, заяви по БНР Маринов.

Вчера имахме среща и със самия туроператор БВТ, каза Маринов.

След като туроператорът беше информирал руската страна за невъзможността да обслужва техните туристи, те бяха поети от други български туроператори. Така че в момента нещата са нормални и руските граждани спокойно могат да проведат почивката си в България, увери зам.-министърът.

Общият брой туристи на БВТ е около 1000, те не са само руски граждани, но и граждани на Иран, Кзазахстан и др.

Няма да има проблеми с тези туристи, които са пристигнали в страната или предстои да пристигнат. Освен това е важно да се знае, че няма български граждани, изпратени от БВТ в чужбина, които да се налага да бъдат върнати в страната.

Иво Маринов каза още, че се е знаело, че фирмата има затруднения. В тази ситуация БВТ е реагира съгласно закона. Нещата се движат в рамките на закона, посочи той.

Маринов каза, че поддържа връзка с ръководството на туроператора. Всички туристи в момента не би трябвало да имат проблеми, успокои още веднъж той.

МИЕТ получи уверение от управителя на "Бългериан Вип Турс" Николина Добрева, че иранските й партньори ще заплатят престоя на туристите от Иран, които в момента са на почивка в България и тези, които предстои да пристигнат.

След разговори с туроператори е разрешен и проблемът с настаняването на пристигналите днес туристи от Казахстан. Предприемат се действия за престоя и на грузинските туристи, които са на почивка в Слънчев бряг.

За фирмата тече 30-дневен срок, в който съгласно Наказателния кодекс следва да заяви неплатежоспособността си пред съда. Неспазването на това задължение се наказва с лишаване от свобода от три години или с глоба до 5 хиляди лева.

 

  • Етикети:

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82481
  • GBP
    1
    2.28811
  • JPY
    100
    1.16232
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички