Михалевски: Закриваме "Слънчев бряг" АД


Михалевски: Закриваме "Слънчев бряг" АД
Снимка:

1273

Дружеството "Слънчев бряг" АД ще престане да съществува до няколко месеца, а инфраструктурата ще бъде прехвърлена на Община Несебър. Мандатоносителят БСП остава с категоричната си нагласа да закрие „Слънчев бряг“ АД, заяви вчера пред депутатът Димчо Михалевски.

Това бе един от ангажименти му поети в предизборната кампания, когато той определи дружеството за „партийна хранилка“. „По отношение на „Слънчев бряг“ АД категорично остава моят ангажимент, че ние ще искаме ликвидация на държавното дружество. Това е ясен знак, че искаме да повишим качеството на туристическия продукт. Наясно съм, че ще има отпор спрямо това действие, но това не променя нашето намерение“, заяви Михалевски. По думите му изключително бързо ще трябва да се направи нова организация и среща със собствениците на хотели и с Община Несебър, за да се уточни точния статут след ликвидацията на дружеството. „Нужно е да се гарантира, че по този начин действително ще повишим качеството на туристическия продукт. Много е важно и да се прекратят и възможностите ликвидирайки дружеството някой да започне да прави същите дейности, които то е правило. Това не е в интерес нито на туристите, нито на хотелиерите.“, каза пред “Флагман” депутатът. 

Михалевски каза още, че вече е запознал министъра на икономиката Драгомир Стойнев, но както уточни правителството е все още на четири дни работа и се изисква малко време, за да се стартира процедурата. Ликвидацията ще се случи до няколко месеца, зарече се Михалевски.

  • Етикети:

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички