МРРБ: Започваме постоянен контрол върху плажовете


МРРБ: Започваме постоянен контрол върху плажовете
Снимка:

598

От следващата седмица МРРБ започва постоянен контрол върху плажовете и дали концесионерите изпълняват задълженията си, заяви министърът Десислава Терзиева, цитирана от БНТ.

Обмисля се и регулация на цените на чадърите и шезлонгите на плажовете. Ще бъде изяснен проблема с опазването на дюните, спасителите и преместваемите обекти. Важно е да има общи устройствени планове на курортните ивици, припомни министърът.

В момента се разработва проекта на ОП „Региони в развитие". ЕК изисква интегриран подход към отделните региони, а не да се работи на парче. Така проектите ще бъдат свързвани с определени други проекти като например когато се изгражда път, той да бъде връзка например с определени паметници на културата. Ще се опитаме да смекчим различията между регионите, потвърди Терзиева. Ще се създадат и стимули за инвестиции. 

АМ Тракия до две седмици ще бъдат пуснати в експлоатация. Крайният срок е до 15 юли и тогава ще може да се пътува спокойно до морето. Ще държим на качеството на строителството, категорична е Терзиева. В момента АПИ прави списък с всички пътища в гаранционен срок и да се направи контрол дали има проблеми с тях. 2,5 млрд. лв. са инвестирани в строеж на пътища, но въпреки това пътната ни мрежа е в окаяно състояние, каза регионалният министър. Ще се увеличава стъпаловидно увеличаване на средствата за ремонт на пътища, които ще дойдат от оперативната програма, бюджета и заеми, уточни тя.

Терзиева уточни, че няма никакви промени в проекта на АМ „Хемус", до края на месеца ще бъде издадено и разрешение за строителството на АМ „Струма". Усилено ще разработваме големите инфраструктурни проекти, категорична е Терзиева. Във ВиК сектора трябва да се приключи реорганизацията, тъй като всяко забяване ще доведе до повишаване на цената на водата. Собствеността върху съоръженията, които ВиК ползва е публична общинска или публична държавна собственост. Затова е необходимо спешно да се направи това прехвърляне от дружествата, препоръча регионалният министър. Тя потвърди, че енергийната ефективност също ще остане приоритет пред новото правителство. Терзиева намекна, че ще започне чистка във ведомството. Причината е липса на екипна работа. Ще се засили капацитета на европейската координация, тъй като парите не трябва да идват само от европейските програми, а да се търсят възможности за инвестиции и през Дунавската стратегия и двустранните споразумения.

  • Етикети:

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички