Най-желаните дестинации за Великден


Най-желаните дестинации за Великден
Снимка:

1020

Наближава един от най-хубавите християнски празници – Великден. За всички ни това е повод за повече време, прекарано със семейството, а за голяма част от нас и възможност за пътуване.

Онлайн туристическа агенция eSKY.bg представя няколко европейски дестинации, до които можем да летим евтино в периода на Великден тази година, и които имат много какво да предложат за незабравимо прекарване на празника.

Рим

Според наблюденията на агенцията, това е най-желаната дестинация за празника. Великден е един от най-почитаните християнски празници в Италия. Двете седмици около празника са едни от най-натоварените за столицата, тъй като хиляди поклонници и обикновени туристи от всички краища на света се стичат там.

Туристите имат възможността да видят църквата в действие и в частност папата, който в този период следва смайващо натоварен график. Най-популярното място e площадът и базиликата Св. Петър, където папата ръководи няколко служби по време на Великата седмица. Хиляди хора се събират там, за да наблюдават празничното му обръщение и обявяването на Възкресението Христово.

Почти всички големи музеи и археологически забележителности са отворени за посещение. Можете да отидете и на Палацо деле Еспозициони, където да посетите ежегодната изложба на яйца, набраните средства от която, отиват за благотворителност.

Будапеща

Вековните традиции, поразителните исторически забележителности и цветните сезонни тържества в Будапеща са гаранция за незабравими преживявания.

Обикновено празникът съвпада с известния двуседмичен пролетен фестивал, включващ най-различни концерти, представления, програми, курсове, както и ежегоден великденски пазар, на който можете да научите повече за фолклорните танци, да опитате местните храни и напитки и да си купите сувенири и боядисани яйца. Специфичен обичай тук е така нареченото пръскане или поливане. Най-често мъжете поливат с вода жените или пък пръскат косите им с парфюм, а в замяна получават целувка или боядисано яйце. Този обичай се свързва с плодовитостта и ритуалите за пречистване, останали от езическите времена.

Венеция

Централно място на този празник тук заемат децата. Най-ярък пример за това е панаирът на улица Avise Pisani, в центъра на Венеция. Той се провежда в понеделник (Великден) и включва най-различни спортни занимания, атракции и игри за деца от всички възрасти.

По улиците се изявяват циркови артисти, музиканти и актьори, изпълняващи сцени от Библията, които привнасят свеж дух и забавна атмосфера в целия град. Църквите и музеите отварят врати за редица хорови и класически концерти, повечето от които безплатни.

В града има и няколко местенца, където можете да избягате от тълпите и да се насладите на спокоен следобед под топлото слънце. Papapodoli Gardens е идеален за пикник изолиран парк, а разходка по Riva di Biasio, предлагаща изключително живописна гледка, ще ви зареди с прекрасни емоции.

Лондон

Много са начините, по които можете да се забавлявате на Великден в Лондон, но едно от най-интересните неща, особено за децата, е така нареченият Лов на яйца (Egg Hunt).

Всяка година лондончани ентусиазирано се включват в това събитие, провеждано на различни обществени места в града. Малчуганите се ръководят от следи, въпроси и загадки, в търсене на скритите из паркове, градини и музеи яйца – обикновени, шоколадови или изкуствени. Има разбира се и много награди. И много шоколад!

А музеите, театрите и галериите предлагат най-различни възможности за още по-приятно прекарване на почивните дни. Можете да посетите и Великденска служба в Уестминстърското абатство (катедралата Св. Петър) – една от най-известните сгради в Лондон.

 

  • Етикети:

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички