Най-странните хотели в света


Най-странните хотели в света
Снимка:

3298

Смятате, че няма нищо по-отегчително от нощуването в хотел? Зависи какъв. Английският вестник "Телеграф" е подбрал някои от най-причудливите и странни хотели по света. Представяме ви част от тях.

Хотел Дог Парк Ин, САЩ

Едва ли сте си представяли, че може да пренощувате в куче. Къщата за гости представлява огромен Бийгъл и се намира в американския щат Охайо. В главата на кучето се помещава отделно таванско помещение, а в муцуната е скрита уютна беседка. Хотелът е дело на двойка художници, които се занимават с дърворезба. Обзавеждането е с авторски мебели.

Дас парк хотел, Австрия

Кой би си помислил, че бетонът може да е удобен. Тези реновирани отточни тръби, разположени на брега на Дунав, предлагат едно повече от авангардно кътче за нощувка.

Пропелър Айлънд Сити Лодж, Берлин

Хотелът разполага с 30 уникални дизайнерски стаи. В една от тях, вместо в легла, ще трябва да нощувате в ковчеци. "Легло, в което всички един ден ще легнем", признават мениджърите. Стаята разполага и с подземен лабиринт за още по-големи търсачи на силни усещания.

Друга, също толкова авангардна стая, е тази на "лъвовете". До леглото, вместо нощно шкафче, гордо стърчат две клетки за лъвове.

Магически планински хотел, Чили

Този хотел е разположен сред планина, прочута с вълшебства. Твърди се, че сбъдвала желания. Дори и да не е така, само да се озовете на това място, ще означава, че сте сбъднали своя мечта. С каскаден водопад от върха на покрива, тази вила е наистина специално място. Базиран в резерват и първоначално замислен като място за отдих на ловци, хотелът освен уютно обзавеждане, предлага и незаменими гледки - орли в небесата и пуми на земята.

Посейдон Ризорт, Фиджи, Бахамите

Стаите в единствения по рода си подводен курорт, който отвори врати през 2010 г., са разположени на 40 метра под водата в система от подводни прозрачни капсули.

"Прозорците" показват красотата на морския свят. Пакетната цена за човек излиза около 15 хил. долара, като включва четири нощувки в курорта на сушата плюс две в подводен апартамент, както и водни атракции, като гмуркане, пътуване с мини-подводница, разходка по дъното, професионален фотоалбум, дегустация на вино, гурме и др. 

СЛЕДВА

  • Етикети:

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички