Наплив на туристи в зимните курорти


Наплив на туристи в зимните курорти
Снимка:

437

Средно 30 на сто ръст на туристите по зимните ни курорти след обилните снеговалежи през януари спрямо същия период на миналата година, отчитат от бранша.

Бум на гостите хотелиерите бележат от съседните ни държави - Сърбия, Румъния, Македония, Гърция, а също и от Турция с около 35 на сто. Скок в посещенията са отбелязани от Германия, Великобритания, Швеция, съобщава в. "Монитор".

От туристическия бранш прогнозират, че ако страната ни скоро приложи решението да пуска без допълнителни формалности хората от трети страни с валидни шенгенски визи, това силно ще увеличи броя на турските туристи, които през този сезон пристигат организирано у нас повече от предходни години.

Гърците традиционно атакуват Банско, но вече избират и други курорти и голяма част от тях се насочват директно към елитните СПА хотели. Те най-често пристигат за уикенд туризъм. За кратки почивки у нас пристигат и от другите съседни държави, като осезателен ръст бележат сръбските гости.

Проверка установи, че след силно безпокойство в началото на декември, туроператорите до един отчитат огромен прилив и от Русия с около 30 на сто. През декември записванията от този пазар бяха отчетени като „слаби", „колебливи" и „несигурни", а туроператорите обясняваха, че само наличието на сняг ще накара руснаците да тръгнат към българските ски курорти.

  • Етикети:

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички