Наръчник съветва парижани как да са по-учтиви с туристите


Наръчник съветва парижани как да са по-учтиви с туристите
Снимка:

769

Туристите в Париж често определят местните жители като елегантни, шик и ... доста груби. Последното „качество” на парижани възпира все повече хора да посетят Града на влюбените, съобщава Business Insider. Затова властите решиха да разпространят специален наръчник, озаглавен „Говорите ли туристически?”, чиято цел е да накара местните да бъдат по-учтиви към гостите на френската столица.

„Искаме да се преборим с лошата репутация за гостоприемството на парижани. Не може японският турист да се посреща по същия начин като италианския. Във всеки отделен случай трябва да се прилага различен тип поведение”, заяви генералният директор на Парижкия туристически борд Жан Пиер Блат пред „Дейли Телеграф”.   

Наръчникът дава на парижани съвети как да се държат с посетителите от различни страни. Американците например предпочитали бързо и персонализирано обслужване, както и да ядат вечерята си точно в 6 вечерта.

Китайците пък идвали в Париж, за да си напазаруват луксозни стоки. Те харчели средно по 171 евро на ден във френската столица и за тях били достатъчни „просто една усмивка и поздрав на техния език”. По отношение на храната и напитките обаче били едни от най-чувствителните туристи.

Най-много във френската столица обаче харчели японците, които оставяли средно по 186 евро на ден. Те обаче имали нужда от постоянни убеждения за покупките си и били „дискретни, но с много изисквания”. Според наръчника японците никога няма да се оплачат за нещо в самата Франция, но ако не са удовлетворени, ще критикуват жестоко, когато се върнат в Япония.

Бразилците също харчели доста големи суми в Париж, а определението за тях е „топли, но докачливи”.

По ирония на съдбата в наръчника пише, че най-взискателни са самите французи. Те  не желаят отношението към тях да е като към туристи и харчат по най-малко пари на ден в Париж – едва по 87 евро средно.

  • Етикети:

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички